Nikki


Ras: Blandras med schäfer
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 8 år
Vikt: 42 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Ja, har tidigare bott med andra hundar
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Snäll och mysig
Placeringsort:Alingsås
Om Nikki:

Nikki är en härlig, lugn och kärleksfull pensionär – som trots sin ålder fortfarande har mycket energi och busighet kvar! Detta är en tjej som verkligen uppskattar sina promenader; att få strosa runt i sin egen takt, samt lukta på blommor och andra spännande dofter är det bästa hon vet. Inomhus tycker Nikki om att ta det lugnt i soffan, och bjuds det dessutom på lite gos blir hon extra glad. Kli på magen är en stor favorit! Någonting annat Nikki tycker om är gemensamma promenader tillsammans med andra hundar. Nikki har idag ett flertal hundkompisar på Hundstallet som hon gärna tar lugna skogspromenader med dagligen. Får hon syn på en hund hon inte känner, eller om hon får ett oförberett hundmöte, kan hon dock gå upp i varv och börja skälla samt dra mot den andra hunden.

Vi söker:

Till Nikki söker vi ett hem som vill ge henne ett par fina sista år. Nikki är idag 8 år gammal, men som tidigare nämnt har hon ändå mycket energi och livsglädje kvar. Nu söker hon efter någon att dela denna glädje med; gärna ägare som har mycket kärlek och tid över att skämma bort henne med. Nikki är en otroligt snäll tjej som förtjänar det bästa – och som nu längtar efter en ordentlig hemmamiljö. Vi har under vissa perioder låtit Nikki få en paus från stallet, och därmed gett henne möjligheten att åka iväg till ett jourhem. Såhär berättar jourhemmet om den första tiden med Nikki; ”Kortare stunder kunde hon bli lite stressad och osäker, vilket ofta kunde vara i samband med att man kom in från promenad eller att jag och sambon rörde oss runt i huset. Detta la sig efter en liten stund, om man bara lät henne vara. Den sista dagen kunde vi röra oss mellan olika rum utan att hon gick efter eller reagerade, så det är nog bara lite tid för att landa som behövs. Nikki söker upp en, om det är så att hon känner att hon behöver lite stöd, och trycker huvudet mot en. Lite kli och lugnt prat brukade göra susen. Då hon ändå är lite äldre så kunde man ibland märka att trapporna var lite ansträngande för henne. Även sista promenaden på kvällen så kunde man se att hon var lite påverkade av armbågen hon har artros i. Det är inget som stopper henne, men något man bör vara uppmärksam på.”

Nikki har nämligen artros i sin vänstra armbåge, vilket gör att det nya hemmet behöver ta det lugnt med henne. Vi vill därför helst att hon ska få hamna i ett hem utan trappor eller för mycket hinder. Hon är dessutom överviktig, vilket det nya hemmet behöver hjälpa henne med. Nikkis viktnedgång får dock inte gå för snabbt, utan den bör gå i ett sakta tempo, så att hon inte skadar sina leder. Här på Hundstallet har hon fått testa på att vattentraska – något vi gärna ser att det nya hemmet vill fortsätta med. Nu hoppas vi att Nikki kan få ett härligt hem, som ger henne ett par fina sista år – berikade med mycket kärlek och gos. Jourhemmet avslutar med att säga; ”Vem som än adopterar henne kommer få en otroligt snäll, lojal och mysig familjemedlem!”

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.