Niko


Ras: Blandras mellan dvärgpudel och lhasa Apso
Mankhöjd: Cirka 30 cm
Ålder: 8 år
Vikt: Cirka 12 kg (behöver gå ner i vikt)
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Kan bo med hundvana barn över 10 år
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Positiv och glad
Om Niko:

Niko är en pigg och levnadsglad hund. Han är en otroligt mysig och go kille som gärna ligger kvar och drar sig i sängen på morgonen.

Ute är Niko följsam och kontaktsökande, han går generellt fint i kopplet och tycker jättemycket om att gå långa skogspromenader. Niko är mycket matmotiverad och älskar olika typer av sök- och spårövningar. Niko kan promenera med flera av de andra hundarna på stallet men vill gärna bo som ensamhund.

Till största del är Niko en trygg och orädd hund men han kan tycka att viss hantering är obehaglig och kan visa detta genom att morra och markera, han kan även visa resursförsvar och kan bitas om man inte respekterar hans morrningar. Vi har med framgång börjat träna byteshandel med Niko och det är något som det nya hemmet behöver jobba vidare på.  

Niko vill gärna leka och busa med människor han känner och generellt är han en social vovve som gärna följer med på olika små äventyr.  

Vi söker:

Till Niko söker vi ett hem som har förståelse för både Nikos resursförsvar och hans hanteringssvårigheter och är villiga att stötta och hjälpa honom med detta. Vi söker dig som liksom Niko tycker lika mycket om långa skogspromenader som en bra film i soffan. Niko skulle gärna vilja träna rallylydnad, viltspår eller någon annan aktivitet där han får använda sin nos.  

Kontaktperson:

sara.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.