Niko


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 30 cm
Ålder: 8 år
Vikt: 11 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Vaksam och snäll
Om Niko:

Denna levnadsglade herre heter Niko! Han är en blandras på 8 år som nu drömmer om ett hem där han kan få ta det lugnt och leva ut ”pensionärslivet” till fullo! Det bästa Niko vet är att ligga i solen och spana på livet runtom, samt att gå på långa lugna skogspromenader. Ute i naturen använder han sin nos flitigt, vilket gör att den ”korta rundan” inte längre blir så kort… Man får helt enkelt inte ha bråttom när man är ute och går med Niko, eftersom allt ska undersökas.

Vi söker:

Till Niko söker vi ett lugnt och tryggt hem. Niko behöver få ta tid på sig för att lära känna dig, och behöver därför få komma till ett hem som ger honom utrymme när han behöver det. En egen koja eller ett ”kryp in” är något han verkligen skulle uppskatta! Niko vill inte bli trängd, utan behöver få ta tid på sig för att känna av situationen. När han känner sig redo kommer han fram, och erbjuder man honom godis och en härlig promenad brukar det gå snabbt för honom att öppna upp!

Niko vaktar sin sovplats, ben och leksaker mot personer han inte känner. Därför vill han bo som ensamhund, samt utan barn. Niko behöver få komma till ett hem som vet hur de ska hantera en hund med resursförsvar, så att de kan hjälpa honom i vardagen. En annan sak som Niko behöver hjälp och stöttning med är hanteringsbiten. Han tycker att det är jobbigt med klippning av framben och tassar, och behöver därför få komma till ett hem som har mycket tålamod och som jobbar med honom för att denna situation ska bli enklare. När Niko väl lärt känna dig blir både hanteringsbiten och resursförsvaret bättre, men det kan ta en stund att komma dit – och det nya hemmet behöver vara noga med att introducera honom rätt för nya människor.

Nu hoppas Niko kunna hitta ett hem som har mycket tid att lägga på honom. Han är en otroligt trevlig herre, men som behöver få tid på sig för att landa – och mycket stöttning. När han väl öppnar upp visar han gärna sin mysiga (och lite busiga!) sida. Han vill som tidigare nämnt bo i ett lugnt hem utan barn eller andra hundar, och helst av allt nära naturen. Niko vill också gärna poängtera att han gärna vill ha hundkompisar, som han kan promenera tillsammans med, men hemma vill han gärna få all uppmärksamhet. Är du Nikos trygga punkt? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Niko.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.