Ozzy


Ras: Amstaff
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 2 år
Vikt: 25 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och glad
Placeringsort:Alingsås
Om Ozzy:

Ozzy är en glad, framåt och trevlig kille på 2 år. Han tycker mycket om att ta gemensamma promenader tillsammans med andra hundar, ge sig ut på äventyr, samt att mysa upp sig i soffan. Han brinner även för att lära sig nya saker, och är en mycket lyhörd och alert när det är dags för lydnadsövningar. Ozzy är en kille som utlovar många roliga stunder, mycket bus och en hel del skratt till sin nya familj.

Vi söker:

Till Ozzy söker vi ett aktivt hem som tycker om att engagera sig mycket i sin hund. Ozzy behöver få utlopp för sin energi varje dag, både genom fysisk aktivitet men även med den mentala biten. Ozzy är en stark hund som kan ligga på och dra i kopplet väldigt mycket i början på promenaden, men som efter en stund lugnar ner sig. Det händer även att han ibland kastar sig framåt när man minst anar det. Man får med andra ord vara beredd på att man ibland kan flyga fram någon meter!

Ozzy är en otroligt kärleksfull och snäll kille, som älskar att spendera så mycket tid som möjligt tillsammans med sina ägare – och drömmer nu om ett hem som vill utforska olika aktiviteter med honom. Ozzy är nyfiken på viltspår, lydnad, samt nosework! Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har tänkt att utöva någon av de aktiviteterna tillsammans med honom! Ozzy har som tidigare nämnt mycket fart i sig, och tycker om när det går undan. Men det är också viktigt att han får chansen att ta det lugnt mellan varven. Därför kan aktiviteter som viltspår göra att han kommer ner i varv, och istället får fokusera på en uppgift. Något annat som Ozzy tycker mycket om är att ”öppna paket”, det vill säga kämpa och bita sig igenom lådor som vi gömt roliga saker i – exempelvis fårull, godis, leksaker med mera. Ozzy är riktigt duktig på detta, och hoppas att han får fortsätta med liknande aktiveringsleksaker i sitt nya hem.

Ozzy uppskattar sällskapet av andra hundar, och tycker därför mycket om att ta gemensamma promenader tillsammans med sina hundkompisar här på Hundstallet. Hemma vill han dock bo som ensamhund, eftersom han har resursförsvar gentemot andra hundar. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har erfarenhet kring resursförsvar, och vet hur de ska stötta honom i sådana situationer. Ozzy är även en allergihund, vilket betyder att han bara får äta sitt allergifoder. Detta är något det nya hemmet måste vara noggranna med, då han mår som bäst när han enbart äter detta foder. Nu hoppas Ozzy kunna hitta ett aktivt, kärleksfullt och erfaret hem. Är det du? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Ozzy.

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.