Qalypso


Ras: Schapendoes (med stamtavla)
Mankhöjd: Cirka 50 cm
Ålder: Snart 10 år
Vikt: 20 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Qalypso:

Qalypso är en snäll och fin herre på 10 år. Han tycker mycket om att vara ute och strosa i skogen, samt att upptäcka nya dofter och stigar. Regn och rusk spelar ingen roll för honom; Qalypso älskar alla väder, och kan promenera hur långt som helst. Denna herre är med andra ord väldigt pigg för sin ålder, och längtar nu efter ett hem där han får långa dagliga promenader, mycket mys i soffan – samt en trygg famn att ta stöd hos, i situationer där han känner sig osäker. Qalypso kan vara lite försiktig och osäker vid mötet med nya människor, och behöver då få ta lite tid på sig. Ger man honom bara lite tid brukar han lätta upp – men det är viktigt att det nya hemmet ger honom utrymme och låter han få ta sin tid att utforska på egen hand.

Vi söker:

Till Qalypso söker vi ett lugnt hem som inte går fram för snabbt. Qalypso tycker nämligen inte om stadens puls med bilar och oljud, utan föredrar istället ett lugnare liv ute på landet. Han trivs som bäst med naturen inpå knuten, och skulle älska att få bosätta sig nära skogen. Här på Hundstallet har vi märkt att just skogen är en stor favorit hos honom; skulle han få välja hade han gärna strosat runt i skogen hela dagarna, luktandes på olika dofter. Därför tror vi att aktiviteter som viltspår hade varit spännande för honom – där han får utlopp för både sin kärlek för naturen, samt sitt sökande! Förutom viltspår hade Qalypso gärna velat fortsätta träna på tricks och kommandon. Qalypso är en nämligen en lättlärd och smart kille, som tycker mycket om att jobba, och som behöver få utlopp för sin arbetslust.

Qalypsos svaga sida är att han inte tycker om hantering. Därför behöver Qalypso få komma till ett hundkunnigt hem som tar det väldigt lugnt med honom. Vi ser gärna att det nya hemmet jobbar mycket med frivillig hantering, och tar hela hanteringsbiten i hans tempo. Qalypso behöver få landa ordentligt i sitt nya hem innan man börjar med att exempelvis borsta hans päls. Just borstning av pälsen är en viktig del för Qalypsos nya ägare. Qalypso kommer att behöva en ordentlig genomborstning av sin päls då och då för att den inte ska bli tovig – vilket gör att det nya hemmet behöver träna stegvis med hanteringsbiten, så att Qalypso blir mer bekväm med att få pälsen borstad. Här på Hundstallet har vi tränat på borstning, vilket stegvis går bättre och bättre, bara man tar det riktigt lugnt och är generös med godiset. Qalypso älskar nämligen sitt godis, och gör nästan vad som helst för lite godismuta!

Något som Qalypso behöver träna lite mer på, förutom hantering, är hundmöten. Qalypso kan ibland gå upp i varv när han ser andra hundar. Då händer det att han skäller och drar i kopplet. Hinner man se hunden i tid och lyckas distrahera honom med godiset, brukar han vara kontaktsökande och välja godiset istället – men får han ett plötsligt möte har han lätt för att gå upp i varv. Därför vill vi helst att Qalypso hamnar i ett hem utan för många hundar runtom, så att han slipper att bli stressad. Ett lugnt hem, ute på landet, ihop med aktiva och mysiga ägare – är helt enkelt det som Qalypso söker. Känner du att du kan erbjuda honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Qalypso.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.