Roy


Ras: Blandras
Mankhöjd: ca 70 cm
Ålder: 2 år
Vikt: 35 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Gärna, trygg och stabil hund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Försynt och Nyfiken
Om Roy:

Här är fina Roy! En försiktig blandraskille som kom in till hundstallet via myndigheter och ursprungligen kommer ifrån Grekland. Han är osäker, försynt och behöver mycket stöd och vägledning i livet, framför allt av en annan trygg hundkompis. Hos oss har han gjort stora framsteg men har en lång resa tills han blir en trygg individ. Roy tar mycket stöd från andra hundar och har gått mycket gemensamma promenader för att våga utforska utomhus. Han har flera hundkompisar och har även lekt tillsammans i vår stora rastgård. Han är väldigt snäll och är förtjust i både mat, bus och leksaker. Nya människor och miljöer tycker Roy är väldigt läskigt och han behöver tid för att bli trygg i dessa situationer. När Roy känner sig mer säker i en miljö blir han nyfiken, men det tar tid.

Vi söker:

Till Roy söker vi ett hem där det finns erfarenhet av och förståelse för osäkra, otrygga hundar. Du ska vara Roys ledstjärna och ge honom stöd samt peppa honom till att våga ta för sig. Det är viktigt att du har ett mjukt tänk kring hund och vi ser gärna att du har en trygg, stabil, lekfull hund som Roy kan ta stöd av. Han vill i sin egen takt att du tar tillvara på hans nyfikenhet och låter honom göra sånt han tycker är roligt och kan växa av. Han behöver bo i ett lugnt område för att kunna landa i lugn och ro och då han tycker att barn är läskiga så behöver även nya hemmet vara barnfritt.

Kontaktperson:

engla@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.