Selma


Ras: Podenco
Mankhöjd: Cirka 45 cm
Ålder: 1 år
Vikt: Cirka 12 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Selma:

Selma är en glad och aktiv tjej, som precis har fyllt 1 år. Hon tycker mycket om att fylla sina dagar med härliga aktiviteter så som springturer, långa promenader, samt mycket mys i soffan. Selma är en otroligt fin och snäll tjej, som tycker mycket om att kramas. Fick hon välja hade hon troligtvis spenderat större delen av dagen mysandes tillsammans med dig! När hon inte myser är hon istället väldigt aktiv. Hon tycker mycket om att ge sig ut på äventyr, och drömmer nu om en vardag med många spännande upptåg!

Vi söker:

Till Selma söker vi ett aktivt och engagerat hem, som brinner för att träna med sin hund. Selma är en podenco, vilket medför naturlig jaktinstinkt och mycket energi. Därför är det viktigt att det nya hemmet tillgodoser hennes behov av att få röra på sig, och har ett genuint intresse för hundsport. Selma skulle nämligen gärna vilja testa på aktiviteter som lydnad, agility, spårning, eller kanske lure coursing?! Hon har mycket energi i sin lilla kropp, vilket hon behöver få utlopp för varje dag.

Selma är en tjej som går upp i varv när det blir för mycket liv och rörelse runt henne. Hon trivs inte i storstan, och ska därför bo i ett lugnare område. Det ideala för henne hade varit att få bosätta sig i ett lugnare område, helst av allt i ett hus på landet med närhet till naturen. Hon finner ro i skog och mark, och önskar därför att få bo i ett naturnära område där hon kan få spana (samt skälla) på många vilda spännande djur! Selma har som sagt en naturlig jaktinstinkt, och tycker att rådjur och andra vilda djur är väldigt fascinerande. Får hon syn på ett händer det som sagt att hon stämmer in i skönsång… Samma sak vid vissa hundmöten. Ibland tar hon ton och skäller på vissa hundar ute på promenad. Hon går dock att avleda om man hinner se hunden i tid, och lockar henne till sig med godis. Selma är väldigt godismotiverad och gör nästan vad som helst för en bit godis.

Selmas svaga sida är att åka bil, samt viss hantering. Eftersom bilåkandet gör henne stressad är det viktigt för oss att det nya hemmet tränar på detta i små steg. Alternativt att hon får komma till ett hem där hon inte behöver åka bil alltför ofta. Selma behöver mycket tid, tålamod och träning inför detta. Något annat hon behöver fortsatt stöttning med är viss hantering. Selma tycker att kloklippning är lite läskigt, vilket kommer att kräva engagerade och tålmodiga ägare, som lyckas vända upplevelsen till någonting positivt. Nu hoppas vi att underbara Selma ska få ett kärleksfullt och aktivt hem, som ger henne all den kärlek och tid hon förtjänar. Känner du att du kan erbjuda henne det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Selma.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.