Solo


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 50 cm
Ålder: 5 år
Vikt: 27 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Energisk och viljestark
Placeringsort:Alingsås
Om Solo:

Solo är en vilsen själ, som tyvärr har varit med om många förändringar i sitt liv. Han känner sig just nu precis som hans namn betyder; ensam. Solo söker därför ett hem som kan ge honom trygghet, kärlek, samt finnas där för honom och stötta honom när han behöver det. Solo är även en väldigt stressad kille, och drar därav mycket i kopplet ute på promenad. Under början på promenaden kan han vara svår att få kontakt med – men efter att man gått en bit lugnar han till slut ner sig. Då brukar vi försöka jobba med kontaktövningar, eller se om han vill mysa lite. Solo har dock mycket energi i sig, och vill oftast inte stå stilla mer än nödvändigt! Han föredrar att få jobba mycket med kroppen, gärna genom att springa. Solo är duktig på att springa, och fortsätter gärna med det i sitt nya hem. Något annat han tycker om är vatten. Solo älskar vatten, och vill gärna ner i varenda vattenpöl han ser. Vid sådana tillfällen kan det vara svårt att få med sig honom upp ur pölen, därför tränar vi ibland på att enbart gå förbi vattnet, eller låta honom få vattentraska istället; att få jobba med både kropp och huvud, samt att få vara i vatten som han tycker så mycket om, är en riktig höjdare för honom!

Vi söker:

Solo behöver få komma till ett hem som har stor hunderfarenhet sedan tidigare. Gärna av hundtypen bully, så att hemmet är insatt i vad Solo behöver psykiskt och fysiskt. Solo har dessutom en foderallergi, vilket inte är helt ovanligt för hundtypen. Solo äter därför ett allergi-foder, vilket det nya hemmet behöver fortsätta med. Får han inte sitt allergifoder kan han få väldigt ont i magen, eller utveckla rodnad eller besvärande utslag. Solo får därmed inte äta någonting annat än sitt allergifoder.

Solo behöver få utlopp för sin energi, men han behöver också få mycket mental träning. Det skulle göra honom gott att få fortsätta träna på stadgan. Solo är nämligen väldigt envis, så det är inte alltid det enklaste att vara ute och gå med honom när han exempelvis får syn på vatten. Då blir han väldigt stark i kopplet, och kan även bjuda på lite ”skönsång” om han inte får som han vill. Samma sak med träd. Ibland har det hänt att Solo vill bita i grenar, vilket också kräver fortsatt träning, samt bra strategier för avledning. Solo behöver få komma till ett hem som hjälper honom att hitta en balans mellan vanliga promenader, och promenader där det är okej att röja av sig på träd eller i vatten. Något annat han behöver finna en bra balans mellan är vila och aktivitet. Eftersom Solo är en väldigt aktiv kille kan det ibland vara svårt för honom att varva ner. Därför behöver han få komma till ett hem som aktivt jobbar med att få ner hon om i varv, och som erbjuder vilostunder så att han får chansen att återhämta sig.

Det Solo söker är en ägare som kan bli hans nya bästa vän. Solo behöver få trygghet och tydlighet i livet, och hade älskat att få hitta ”sin människa” att göra det tillsammans med. När han lärt känna sin nya ägare och landat ordentligt i sitt nya hem skulle han gärna vilja utforska nya aktiviteter tillsammans. För att få utlopp för sin kraft och styrka hade Solo troligtvis gärna testat på aktiviteter som weight pull – och för att kunna varva ner och fokusera på en uppgift hade kanske viltspår passat honom bra?! Solo hälsar att han är öppen för förslag, och att han är väldigt nyfiken på sitt nya liv ihop med sin nya ägare; tillsammans vill han bli ett team, där hans nya ägare lägger ner mycket tid och engagemang på honom. Solo behöver få landa i sitt nya hem i sin egen takt, och han behöver få utrymme när han ber om det. Samma sak med hans resursförsvar. Solo är nämligen en kille som vaktar saker han finner värdefulla. Det kan handla om mat, leksaker eller ben. Vid sådana tillfällen blir han väldigt intensiv. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har erfarenhet av hundar med resursförsvar, och på så vis vet hur de ska fortsätta träna på detta med honom. Nu hoppas vi att Solo kan hitta sin nya bästa vän, som är villig att lägga ner mycket energi, kärlek och träning på honom. Solo drömmer om sitt nya liv varje dag, och hoppas att rätt person ska dyka upp snart.

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.