Sven


Ras: Borzoi (med stamtavla)
Mankhöjd: Cirka 80 cm
Ålder: 1 år, 4 månader
Vikt: 37 kg men växer
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Ja, busig och snäll tik i samma storlek.
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Påhittig och glad
Om Sven:

Sven är en otroligt busig grabb och vill aktiveras på många olika sätt. Han älskar viltspår, och att få springa. Får Sven inte göra av sig med den energi som han sprätter med, så hittar han på egna sätt att ta ut det på. Han är väldigt påhittig och hittar på bus när han är uttråkad.

Sven kan vara ensam i kortare perioder, men innan man lämnar honom så måste rummet han ska vistas i vara Borzoi-säkrat så att han inte roar sig själv. 

Sven har väldigt mycket integritet mot både nya människor och hundar, vilket nya ägaren måste anpassa sig efter. Han lättar dock upp snabbt och är då otroligt kärlekstörstande och en stor knähund. Sven uppskattar hundkompisar att leka och promenera med dock enbart hundar av större modell. 

Sven är en vinthund med allt vad det innebär, han kan därför inte bo med mindre husdjur eller umgås lös med småhundar då jakten slår igenom. 

Han fungerar bra i de flesta miljöer han blir satt i och kan åka bil, tunnelbana, buss och gå i storstan utan konstigheter. Han är väldigt oberörd i dessa situationer och tar det med ro. 

Vi söker:

Ett hem som kan ge den aktivering och tid som Sven behöver. Sven uppskattar att springa lös, leka jaktlekar och att gå viltspår över långpromenader. I nya hemmet vill han nog pröva på lurecoursing.

Sven har bott med hund förut, och skulle förmodligen vilja bo med en tik i samma storlek med samma uppsyn på livet.

Han skulle uppskatta en egen inhägnad tomt, men fungerar lika bra i lägenhet.

Kontaktperson:

ellen.b@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.