Teddy


Ras: Blandras med goldendoodle
Mankhöjd: Cirka 60 cm
Ålder: 1,5 år
Vikt: 37 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Stark och kelig
Om Teddy:

Vår stora teddy-björn Teddy söker nu efter ett nytt hem! Teddy är en stor och glad unghund som mår som bäst när han får använda kropp och huvud. Han älskar att lära sig nya tricks och kommandon – samt att gå på riktigt långa promenader. Nu söker han ett aktivt hem som vill testa på hundsporter med honom. Rallylydnad samt spårning är något han är nyfiken på!

Vi söker:

Till Teddy söker vi ett hem som vill jobba mycket med sin hund. Teddy behöver stöttning och vägledning när det blir för mycket liv runt honom. Andra hundar, joggare, samt cyklister får honom att gå upp i varv. Vid sådana tillfällen kan han börja skälla och dra i kopplet. Han blir då väldigt stark! Därför måste det nya hemmet ha styrkan att orka hålla honom, samt fortsätta jobba på detta. Han har svarat bra på skvallerträning, vilket det nya hemmet gärna får fortsätta med.

Eftersom Teddy går upp i varv när det händer mycket runt honom vill vi helst att han ska hamna i ett lugnt område. Han trivs som bäst ute på landet, nära naturen. Skogen är en stor favorit hos honom, speciellt om han får gå i långlina och upptäcka nya dofter och stigar på egen hand. Han är som tidigare nämnt lite nyfiken på att testa på spårning. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet tänkt lägga ett spår eller kanske testa på andra sökövningar med honom. Uppgifter som får honom att använda både kropp och huvud kommer gynna honom ordentligt – samt hjälpa honom att fortsätta blomma ut och visa vilken toppenkille han är! När Teddy lärt känna dig kommer hans mysiga sida fram; detta är en kille som gärna kryper upp i soffan för att få gos!

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.