Thea


Ras: Cocker spaniel (med stamtavla)
Mankhöjd: Cirka 38 cm
Ålder: 2 år
Vikt: 12 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Om Thea:

Här har vi Thea – ett krutpaket som behöver få arbeta!

Det bästa Thea vet är långpromenader i skogen, gärna där hon får jobba samtidigt med till exempel sök eller lydnad. Hon tycker om att lära sig nya trix och är väldigt orädd när det gäller att utforska nya miljöer. Något hon däremot tycker är riktigt läskigt är främmande människor. Hennes osäkerhet vid nya människor visar sig främst genom skall, morr eller bett. Detta är en hund som behöver få vänja sig långsamt vid nya människor – men när man väl vunnit hennes förtroende är hon en väldigt trevlig tjej som har väldigt mycket kärlek att ge.

Vi söker:

Till Thea söker vi någon som inte går för fort fram. Thea brottas med sin osäkerhet och behöver därför otroligt mycket tid för att bygga upp självförtroendet. Det nya hemmet måste vara beredda på detta, och låta henne få landa. Ett nytt hem innebär såklart en stor omställning för en hund och det är därför viktigt att man inte pressar henne. Thea hade älskat att få ett eget hörn eller koja där hon kan gå undan när hon känner för det. Det är viktigt att man låter Thea komma fram till dig och inte tvärtom.

Thea vill inte bo med barn. Därför söker vi ett hem utan barn där hon kan få lugn och ro. Vi ser gärna att hon kommer till ett hem på landet där hon kan få stora ytor att röra sig på.
Hon behöver mycket aktivering, både fysiskt och mentalt. Hon hade gärna testat på nya hundsporter som agility, sök eller lydnad. Thea älskar att jobba och behöver få utlopp för sin arbetslust. Därför är det ett stort plus om du tänkt öva någon form av hundsport med henne.

Thea behöver få finna sin trygga punkt nu. Har du otroligt mycket tid, tålamod och kärlek att ge? Skicka då in en intresseanmälan på Thea.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.