Timjan


Ras: Pocket bully-blandras
Mankhöjd: Cirka 35 cm
Ålder: 1,5 år
Vikt: 19 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Ej testad med barn
Kan bo med hund:Kan bo med trygg och stabil hund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Försiktig och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Timjan:

Timjan är en snäll och försiktig tjej, som trivs bäst när det är lugnt och stilla runt henne. Skogen har därav blivit en av hennes favoritplatser, och hon tycker mycket om att ge sig ut på lugna promenader där hon får chansen att använda nosen. Så länge vardagen är lugn och förutsägbar är Timjan också lugn. Men när det blir för mycket liv och rörelse runt henne blir hon väldigt rädd och osäker. Det som gör henne osäker är framför allt nya människor och nya miljöer, men även oförberedda ljud eller hastiga rörelser. När Timjan blir rädd försöker hon fly ifrån situationen, och när hon väl kommit in i detta flyktbeteende kan det vara svårt att få henne lugn igen.

Vi söker:

Eftersom för mycket liv och rörelse gör Timjan stressad söker vi efter ett mycket lugnt och stilla hem åt henne. Det är viktigt att det nya hemmet inte går för fort fram, utan istället ger Timjan ordentligt med tid för att landa. Något som troligtvis hade gjort det lite enklare för Timjan är att gränsa av hemmets ytor i början, så att Timjan inte behöver ta in alltför många intryck på en gång. Hon hade även uppskattat att få ha ett eget litet ”kryp in” i hemmet, där hon kan gå undan om hon känner att hon behöver egen-tid. Det nya hemmet behöver vara förberedda på att Timjan troligtvis kommer vara väldigt osäker och rädd under den första tiden – och att det kommer ta lång tid att bygga en relation med henne. När det blir för mycket nytt på en gång blir Timjan lite avstängd och svår att få kontakt med. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har tidigare erfarenheter av rädda hundar, och vet hur de ska hjälpa och stötta henne i situationer som gör henne osäker. Hennes osäkerhet visar sig inte bara vid nya människomöten eller nya miljöer. Osäkerheten kan också visa sig genom små förändringar i hemmet, exempelvis om en person lämnar rummet och kommer tillbaka. Sådana små övergångar kan vara svåra för henne att ta in, och det krävs verkligen att det nya hemmet bygger upp en stark och trygg relation med henne.

När Timjan har lärt känna dig visar hon upp en helt annan sida. Då kommer den mysiga och tillgivna sidan fram. Timjan är nämligen en väldigt mysig tjej, som tycker om att vara nära och som uppskattar fysisk kontakt. Sitter man i soffan kommer hon gärna dit för gos, eller så slutar det med att hon ligger på dig. Samma sak i sängen; Timjan tycker mycket om att vara nära även där, och uppskattar att sova tillsammans. Närhet är ett sätt för henne att tanka energi. Timjan har också fått chansen att tanka energin på andra sätt – nämligen i ett jourhem. Under sin tid på Hundstallet har Timjan alltså under vissa perioder fått åka från stallet och till ett jourhem. I jourhemmet har hon visat upp både sin osäkra sida, men även den tillgivna sidan. Jourhemmet berättar; ”Efter några dagar hos oss så kunde man se små glimtar av vad vi tror Timjan skulle kunna bli för familjemedlem. Hon kunde då bli lite busig och lekfull. Detta är en tjej som antagligen kommer behöva aktiveras när hon har landat, och framför allt få använda huvudet/nosen. Hon är inte en hund som du tar med på joggingturen, men gärna lugnare promenader. Hon kommer behöva få landa och verkligen bekanta sig med nya hemmet, personerna och omgivningen innan man börjar utforska annat. Träffar hon nya personer så bör de inte rusa fram till henne och försöka börja klappa, utan ge henne utrymme och låt henne komma till dem när hon känner sig redo. Vi tror att Timja kan bli en härlig, mysig och rolig familjemedlem med tiden!”

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.