Timmy


Ras: Blandras med vorsteh och pointer
Mankhöjd: Cirka 65 cm
Ålder: Snart 2 år
Vikt: 26 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt stabil tik
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Om Timmy:

Timmy är en aktiv, stark och något knasig kille som nu söker efter ett nytt hem. Han är en hund med hög energinivå, som älskar att få arbeta med både kropp och huvud. Ute på promenad är det högt tempo och full fart som gäller, och han blir väldigt stark när han vill någonstans. Nu drömmer han om ett liv på landet där han får rätt aktivering, så att han kan få fortsätta blomma ut till den fantastiska hund han är.

Vi söker:

Timmy är en snäll och ”oslipad” kille, som behöver få mycket stöttning och vägledning. Eftersom han är en blandning med vorsteh och pointer är hans energinivå hög, och han behöver få ordentligt med motion varje dag – annars blir han rastlös och hittar på egna (inte så önskvärda) sätt att sysselsätta sig på. Med rätt stöttning och vägledning kommer han att blomma ut, men det nya hemmet måste vara beredda på att ge honom den tid och aktivering han behöver.

Han har tidigare testat på blodspår, vilket var något han uppskattade mycket. Det hjälpte honom att sakta ner tempot och istället hålla sig fokuserad på uppgiften. Samma sak med simning. Det är något Timmy har lärt sig tycka om, och som han gärna fortsätter med. Andra aktiviteter han gärna testar på är apportering, viltspår, drag, samt specialsök. Det är dock viktigt att det nya hemmet inte bara jobbar fysiskt med honom, utan även lägger ner tid på den mentala biten. Timmy är en kille som behöver finna en bra balans mellan aktivitet och vila. Därför är rutiner otroligt värdefullt och viktigt för honom; han behöver få veta vad som förväntas av honom.

Timmy älskar långa promenader i skogen. Därför vill vi helst att han ska få komma ut på landet. Stadsmiljön stressar upp honom, medan naturen lugnar ner honom. Det ideala för Timmy hade varit att få komma till ett hem som erbjuder stora ytor där han kan få springa av sig mellan varven, eller en trädgård där han kan få strosa runt och upptäcka nya dofter på egen hand. Han önskar även att få komma till ett hem med så lite ensamtid som möjligt då han tycker det är lite jobbigt att vara ensam. När Timmy landat i sitt nya hem kan man så småningom börja ensamhetsträna honom, men det är viktigt att inte gå för fort fram. Nu hoppas Timmy att rätt hem dyker upp. Är det du? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.