Tyson


Ras: American bully
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: Cirka 5 år
Vikt: 35 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Stark och gosig
Placeringsort:Alingsås
Om Tyson:

Tyson är en snäll och energisk kille på cirka 5 år. Han kan ibland vara lite tillbakadragen när han träffar på nya människor, eller i sammanhang han inte varit i förut – exempelvis nya platser eller andra delar av stallet. Tyson behöver få ta tid på sig för att undersöka, men när han väl gjort det ett par gånger brukar det gå bra. Då blir han istället nyfiken och framåt. Tyson tycker om att jobba med nosen, och skulle gärna vilja testa på exempelvis nosework eller kanske viltspår?!

Vi söker:

Till Tyson söker vi ett hem som har hunderfarenhet sedan innan, gärna av hundtypen bully. Tyson kan ibland ha svårt för att varva ner i nya miljöer, och behöver då en trygg och stabil ägare som kan lugna ner honom. Den nya ägaren behöver också fortsätta att jobba med honom och på ett vägledande sätt visa honom världen. Tyson känns lite ovan vid nya situationer, och kan därav behöva en hjälpande hand. Miljöträning och socialisering är något som han behöver fortsatt stöttning med – samt aktivering på hans nivå. Tyson är en kille som älskar att röra på sig. Han tycker om att springa, gå på långpromenad, söka efter godis eller leksaker, samt att busa i vår stora rastgård. Tyson tycker också om att träna på olika tricks och kommandon, och vill gärna fortsätta att göra detta i sitt nya hem. När man tränar med Tyson märker man ständigt att han brinner för att göra rätt.

Det Tyson behöver träna mer på är framför allt att varva ner. Han kan ibland vara stressad på promenad, och ligga på och dra mycket i kopplet. Speciellt om han får syn på en hund längre fram. Han kan då bli väldigt stark i kopplet och vilja framåt. Därför måste det nya hemmet ha styrkan att orka hålla honom, samt fortsätta träna på detta. När han väl lugnar ner sig går han väldigt fint i kopplet och är väldigt lyhörd och uppmärksam på sin förare. Han söker mycket kontakt med personer han känner, och vill ständigt träna på kommandon. Vi tror att aktiviteter som rallylydnad hade passat honom bra – där han får chansen att träna på sin stadga.

Något som tyvärr inte är ovanligt med denna hundtyp är allergi. Tyson äter idag ett allergifoder, och ska fortsätta äta det i sitt nya hem. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har tidigare erfarenhet av allergihundar, och är införstådda i att han enbart ska äta sitt allergifoder. Äter Tyson något annat kan han bli dålig i magen. Nu söker Tyson efter ett hem som vill träna mycket med sin hund, som är medvetna om allergin, samt har ett tryggt och stabilt hem att öppna upp för honom. När Tyson väl lärt känna dig är han en otroligt kärleksfull hund som bara längtar efter att få dela med sig av all sin kärlek.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.