Zaika


Ras: Kavkazskaja Ovtjarka
Mankhöjd: Cirka 60 cm (växer fortfarande)
Ålder: 7 månader
Vikt: 40 kg (växer fortfarande)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Kan bo med tonåringar
Kan bo med hund:Vill helst bo som ensamhund, men kan eventuellt bo med samma hundtyp
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Sprallig och busig
Placeringsort:Alingsås
Om Zaika:

Här har vi Zaika; en stor lurv som drömmer om livet på landet. Zaika hade älskat att få bosätta sig på en gård, där han kan få patrullera runt och vakta. Han är nämligen väldigt duktig på just det, och bjuder ständigt upp till skönsång när han är ute på promenad (alla måste få veta att han kommer). Förutom att hålla ställningarna på gården tycker Zaika om att ta riktigt långa promenader, springa ruset av sig i vår stora rastgård, samt att busa! Zaika är inte medveten om sin storlek, och tycker alltid att det är en bra idé med lite mys i knäet!

Vi söker:

Till Zaika söker vi ett hem som har tidigare hunderfarenhet – gärna av herdehundar eller boskapsvaktande hundar. Zaika är en hund som behöver få komma till ett hem med stora ytor, där han kan få patrullera runt och leva ut som den vakthund rasen faktiskt är. Han är otroligt lojal och kommer att göra ett riktigt bra jobb som vakthund. Som tidigare nämnt tycker han om att tala om när det händer saker utanför hemmet (exempelvis när han ser en hund eller något annat okänt). Just hundmöten är något som får honom att gå upp i varv. Han blir då väldigt stark och intensiv – samt gör utfall. Därför är det viktigt att det nya hemmet har styrkan att orka hålla honom, och även viljan att fortsätta träna med honom för att underlätta hundmötena. Zaika är fortfarande ung och därmed formbar. Han älskar dessutom sitt godis, vilket gör det lättare vid hundmötena; ser man hunden på håll så går det att distrahera honom. Vi vill dock att Zaika ska få fortsätta bo som ensamhund – eller möjlighetvis tillsammans med en annan hund i samma storlek (gärna av hundtypen ovtjarka).

Det är ett stort plus för oss om det nya hemmet har tidigare erfarenhet av unghundar, och därmed vet vilket jobb som krävs med rutiner, ramar och regler. Zaika är en underbar och snäll hund – men som behöver fortsatt vägledning genom livet. Han vill gärna upptäcka nya aktiviteter tillsammans med sin nya familj, gärna aktiviteter som tillåter honom att jobba med både huvudet och nosen. Zaika hade troligtvis älskat både viltspår och blodspår, samt långa härliga skogspromenader. Inomhus tycker han om att få vara med så mycket som möjligt, och önskar sig därför en massa mys och gos – samt en självklar plats i soffan (med risk för att man kanske får en Zaika på sig!). Nu hoppas vi att Zaika ska få hitta ett hunderfaret, engagerat och mysigt hem – med mycket yta och tid för honom. Känner du att du kan ge honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Zaika.

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.