Zorro


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 1 år
Vikt: 25 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Arbetsvillig och glad
Om Zorro:

Zorro hittades uppbunden utanför en hundrastgård, med ett brev intill sig där det stod; ”Hej, jag heter Zorro och behöver ett nytt hem”. Zorro blev alltså övergiven, och mer än så vet vi inte om hans tidigare liv. Det vi dock vet är att Zorro idag är en stressad själ som behöver få mängder av kärlek och vägvisning av sitt nya hem. Det händer nämligen att Zorro går upp i varv, och då behöver han en trygg person som kan hjälpa honom att slappna av. På grund av att Zorro ibland går upp i stress önskar sig ett lugnare hem. Han vill inte bo mitt i centrum då bilar och andra oljud gör honom uppjagad. Lugnet på landet passar honom bättre; livet nära naturen hade gjort honom gott!

Vi söker:

Till Zorro söker vi ett hem som har stor hunderfarenhet sedan innan, och som vet hur de ska hjälpa honom när han blir stressad. När Zorro går upp i varv händer det att han kampar i kopplet eller juckar. Detta är något som har blivit bättre efter att han fått landa på stallet, men som kan komma att återspela sig när han blir stressad i sitt nya hem. Den nya ägaren behöver då veta hur de ska få honom att lugna sig, så att han slipper gå upp i varv. Zorro behöver helt enkelt en trygg och stabil person, som kan guida honom när han behöver det.

Zorro är en väldigt lyhörd och träningsbar hund, som nu drömmer om att få testa på flera olika hundsporter. Han hade troligtvis älskat lydnad eller olika sökövningar. Även balansövningar är något han tycker verkar spännande! Zorro mår som bäst när han får jobba, därför är det ett stort plus om det nya hemmet vill engagera sig mycket i sin hund och testa på nya aktiviteter tillsammans. Zorro älskar nämligen att få vara med, och hade älskat att få komma till ett hem där han alltid prioriteras.

Här på Hundstallet tycker Zorro mycket om att gå på gemensamma promenader tillsammans med andra hundar. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet kan erbjuda honom promenadkompisar. Hemma vill han dock leva livet som ensamhund då han behöver få mycket tid, energi och uppmärksamhet. Zorro är en typisk unghund med mycket energi – något som det nya hemmet måste tillgodose. Han hade älskat att få springa runt lös (inom ett inhägnat område) eller kanske att följa med ut på en springtur. Zorro tycker om när det går undan, och brinner för fart och fläkt! Känner du att du kan ge Zorro ett aktivt och berikande liv? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Zorro.

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.