Zorro


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 1 år och 6 månader
Vikt: 28 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Arbetsvillig och glad
Placeringsort:Alingsås
Om Zorro:

Zorro hittades uppbunden utanför en hundrastgård, med ett brev intill sig där det stod; ”Hej, jag heter Zorro och behöver ett nytt hem”. Zorro blev alltså övergiven, och mer än så vet vi inte om hans tidigare liv. När Zorro först kom till Hundstallet var han en vilsen själ – men idag har han landat fint hos oss, och kommit in bra i vardagsrutinerna. Zorros favoritstunder på dagen är när det är dags för promenad – och går promenaden dessutom till skogen blir han extra glad! Zorro älskar nämligen att vara ute i naturen, och promenerar mer än gärna tillsammans med andra hundar. Det är dock viktigt att det nya hemmet har styrkan att orka hålla honom då Zorro blir väldigt stark i kopplet när han ser något spännande han vill fram till!

Vi söker:

Till Zorro söker vi ett hem som vill lägga ner mycket tid och engagemang på sin hund. Zorro är en typisk unghund med mycket energi – något som det nya hemmet måste tillgodose. Aktiviteter som springturer eller vandringar hade gjort honom gott, men även aktiviteter som lydnad eller spårning. Zorro är öppen för det mesta, så länge han får chansen att använda både kropp och huvud! Något annat som Zorro tycker mycket om är vatten. På grund av hans kärlek för vatten har han därför fått testa på att vattentraska hos oss. Just vattentrask är något han tycker mycket om, och som han gärna fortsätter med i sitt nya hem! Zorro mår som bäst när han får jobba – därför är det ett stort plus om det nya hemmet vill lägga ner sig mycket i sin hund, och testa på många roliga aktiviteter tillsammans. Zorro älskar att få vara med och känna samhörighet, och hade därför föredragit att få komma till ett hem där han alltid prioriteras och får en självklar plats i soffan.

Zorros svaga punkt är att han ibland kan gå upp i stress. När han går upp i stress händer det att han börjar kampa i kopplet eller jucka. Detta är något som har blivit bättre efter att han fått landa på Hundstallet, men som ibland sker när det blir för mycket liv och rörelse runt honom. Vi ser därför helst att det nya hemmet har erfarenhet av liknande situationer, och därmed vet hur de ska hantera det. Zorro behöver få komma till ett hem som kan hjälpa honom att komma ner i varv, och vara en stöttande hand när han behöver det. En annan sak som är otroligt viktig med Zorro är att ge honom ordentligt med tid. Zorro behöver mycket tid för att landa, och kommer bli en toppenhund i ett hem – bara han får chansen att landa i sina nya rutiner.
Nu hoppas vi att Zorro ska hitta sitt för alltid-hem som berikar hans liv med aktivering och kärlek samt finns där som en stöttande hand när han behöver det. Känner du att du kan erbjuda honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Zorro.

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.