Zoya


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 35 cm
Ålder: 3 år
Vikt: 15 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Mysig och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Zoya:

Zoya är en otroligt positiv och framåt tjej, som är glad i alla hon träffar! Det spelar ingen roll om man precis träffats; Zoya är alltid på gott humör och vill bli bästa vän med alla. Förutom att skaffa nya vänner tycker Zoya även om att ta promenader. Gärna ihop med andra hundar. Idag har hon ett flertal hundkompisar på stallet som hon gärna tar gemensamma promenader tillsammans med. När hon inte är ute och promenerar tycker hon om att mysa ner sig i soffan, eller att testa på olika aktiveringsleksaker. Zoya är en otroligt lojal och snäll tjej, men som ibland kan bli väldigt stressad och rädd när det blir för mycket liv och rörelse runt henne. På grund av detta föredrar Zoya att få bo i ett lugnare område, och vill helst av allt ha en så lugn vardag som möjligt.

Vi söker:

Till Zoya söker vi ett lugnt hem, gärna ute på landet. Zoya tycker inte om stadsmiljön med bilar och oljud, utan hon behöver få bo långt ifrån stadens puls. Hon tycker inte om höga ljud – såsom smällare eller blåljus. Vid sådana situationer blir hon väldigt osäker av sig, och försöker att fly bort från situationen. På grund av detta vill vi att hon ska få bosätta sig långt bort från allt liv och all rörelse. Zoya själv hade gärna bosatt sig i ett hus, med möjlighet till mycket strosande i trädgården. Så länge det är lugnt och stilla runt henne är hon nöjd. Hon behöver få ett så lugnt liv som möjligt, inte bara på grund av hennes rädslor ,utan även på grund av hennes patellaluxation. Zoya har nämligen patellaluxation, och därför är det viktigt att hon inte belastar sig för mycket. Det är ett stort plus för oss om det nya hemmet har tidigare erfarenhet av hundar med patellaluxation, och därmed vet hur de ska stötta henne i olika situationer.

På grund av Zoyas patellaluxation vill vi att hon ska få komma till ett hem utan trappor. Det är viktigt att hon inte överbelastar sig, och bor så plant som möjligt. Det är också viktigt att hon inte hoppar upp och ner från höga höjder, utan istället tar det lugnt. Trappor kan bli en jobbig del i hennes vardag, och därför vill vi att hon ska få hamna i ett hem utan trappor. Vi vill också att hon ska få lugna promenader, och väldigt mycket kärlek och gos. Zoya är en väldigt rolig hund, som tycker mycket om att testa på nya aktiviteter. Hon är duktig på att ”öppna paket”, samt olika sökövningar. Just sökövningar eller andra former av ”hjärngympa” är något som passar henne väldigt bra, då hon stundvis kan vara väldigt energisk. Eftersom hon ska leva ett så lugnt liv som möjligt kan sökövningar och andra aktiviteter hjälpa henne att få utlopp för energin. Får hon använda nosen och huvudet kommer hon ner i varv, och fokuserar på en uppgift istället för att använda kroppen. Nu hoppas vi att denna underbara och älskvärda tjej får ett lugnt och tryggt hem, som erbjuder en harmonisk och mysig vardag. Känner du att du kan erbjuda Zoya ett fint hem? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Zoya.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.