Bli helghem

Obs! För närvarande söker vi inte fler helghem till Hundstallet Skåne eller Stockholm. Vi kommer att annonsera på Facebook och hemsidan när vi nyrekryterar i igen

Info att vara helghem

Helghem innebär att du tar hem en Hundstallshund över helgen. Hunden får inte lämnas ensam under några omständigheter, varken i bil eller i huset så därför måste ni kunna lösa det mest väsentliga som mathandling, läkarbesök osv och alltså ha en plan för hur ni ska lösa detta. Är man två (eller flera) i hushållet som kan byta av är det en bra lösning.

Varje hund har eget träningsschema som ska följas och våra helghem måste därför se till att ta del av informationen för just den specifika hunden. Under hundens tid i helghemmet finns Hundstallet hela tiden som backup, och man kan alltid ringa oss om man har frågor eller behöver informera något om hunden. Hundstallet står för mat, leksaker, ben och liknande under tiden hos sitt helghem.

Något man också får vara beredd på som helghem är att hundarna från Hundstallet inte alltid kan vara rumsrena, ha vana att vara i hus, är skygga, busiga och inte har så mycket vardagslydnad ännu. Alla hundar som kommer från Hundstallet har ett bagage, det kan vara allt ifrån vanvård, hund som blivit övergiven, ägare som dött osv.

Tänk på att som helghem gör Du/Ni en otrolig insats för en olycklig hund och är med och ger den – en andra chans!

 

För att kunna bli helghem måste du uppfylla följande

  • Vara minst 18 år gammal
  • Inte finnas i brottsregistret (utdrag ur belastningsregister krävs)
  • Ha tidigare hundvana, gärna av större hundar
  • Ingen ensamhetstid, hunden får inte lämnas ensam
  • Gärna bo på landet
  • Lämna referenser ( En referens är en person som känner dig som person men behöver inte nödvändigtvis ha sett dig med hund. Vi vill veta mer om dig som vill ta hand om hundarna eftersom det är ett sådant stort ansvar.)

 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.