Bli jourhem

skrallan_2_topp

 

Vill du göra en stor insats för en Hundstallshund?

Är du hemma på dagarna eller kan ta med hund på jobbet? Eller jobbar du och din partner i skift? Kanske funderar du på att köpa hund eller inte vill binda upp dig för ett köp, då kan jourhem vara något som passar dig!

Jourhem innebär att man kan ha hundar en längre period (ej helghem) det vill säga en till flera veckor åt gången. Kan man ha hunden till dess att den får ett nytt hem är det ultimata.

Hunden får inte lämnas ensam under några omständigheter, varken i bil eller i huset så därför måste ni kunna lösa det mest väsentliga som mathandling, läkarbesök osv och alltså ha en plan för hur ni ska lösa detta. Är man två (eller flera) i hushållet som kan byta av är det en bra lösning. Man kan även lämna in hunden på Hundstallet kortare stunder om man måste handla t ex.

Ofta finns det hundar som inte klarar av att bo på Hundstallet, de kan vara sjuka, rädda, ledsna, valpar – hundar som helt enkelt inte klarar av stallmiljön!

Varje hund har eget träningsschema som ska följas och våra jourhem måste därför se till att ta del av informationen för just den specifika hunden. Under hundens tid i jourhemmet så finns Hundstallet hela tiden som backup och man kan alltid ringa oss om man har frågor eller behöver informera något om hunden. Hundstallet står för mat, leksaker, ben och liknande under tiden hos sin jourfamilj.

Något man också får vara beredd på som jourhem är att hundarna från Hundstallet inte alltid kan vara rumsrena, ha vana att vara i hus, är skygga, busiga och inte har så mycket vardagslydnad ännu. Alla hundar som kommer från Hundstallet har ett bagage, det kan vara allt ifrån vanvård, hund som blivit övergiven, ägare som dött osv.

Tänk på att som jourhem gör Du/Ni en otrolig insats för en olycklig hund och är med och ger den – en andra chans!

För att kunna bli jourhem måste du uppfylla följande

  • Vara minst 18 år gammal
  • Inte finnas i brottsregistret (utdrag ur belastningsregister krävs)
  • Ha tidigare hundvana, gärna av större hundar
  • Ingen ensamhetstid, hunden får inte lämnas ensam
  • Kunna ha hunden en längre period/veckovis
  • Gärna bo på landet
  • Kunna ta sig till Hundstallet fort om hunden behöver besöka veterinär, ha hundträning eller träffa ny potentiell ägare
  • Hundstallet Skåne söker främst jourhem utan barn och djur.

 

Jourhemsansökan

Om du uppfyller kraven ovan är du välkommen att skicka in en jourhemsansökan.

Ladda ner ansökan här »

Mejla din ifyllda ansökan till ansokan_jourhem@hundstallet.se (för Stockholm) eller frida@hundstallet.se (för Skåne) eller skriv ut och skicka in till oss på:

Hundstallet Stockholm
Hundstallet
Åkeshovs gårdsväg 10
168 38 Bromma

Hundstallet Skåne
Hundstallet
Flintevångsvägen 235
245 925 Staffanstorp

När jag sänder i min ansökan samtycker jag till att Hundstallet behandlar mina personuppgifter i enlighet med GDPR

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.