Hur fungerar omplacering

Vi tar väl hand om alla hundar som kommer till oss. De får professionell vård och tillsyn utifrån våra högt ställda krav. Hundarna bedöms individuellt med hänsyn till fysisk och psykisk status i ett så kallat vård- och tillsynsprogram. Hundarna kontrolleras regelbundet av veterinär.

Vad är det för typ av hundar som Hundstallet placerar om?

På Hundstallet finns alla typer av hundar. De vanligast förekommande är dock större hundar av blandad härkomst med olika behov av motion och stimulans. Det händer att vi får in mindre raser men det är mer sällsynt. De flesta hundar som kommer till oss kommer in via polisen och de vanligaste är hittehundar. Ofta är det hundar som någon människa släppt ut och inte vill veta av något mer.

Vad kostar en omplaceringshund?

Våra hundar är veterinärbesiktade, vaccinerade, märkta och avmaskade. Hundarna kostar mellan 2000 och 4700 kronor, beroende främst på hundens ålder.

Så blir du ägare till en omplaceringshund

Det är många som är intresserade. Dels därför det är ett bra sätt att skaffa hund och dels därför att man gör en insats för hundar som behöver ett nytt hem.

Första steget mot att bli ägare till en Hundstallshund är att lämna in en intresseanmälan. Via den skaffar vi oss en bild av vem du är och om du skulle passa hunden du sökt på. Vår intresseanmälan kan antingen fyllas i online eller laddas hem (word-dokumentpdf) och endera e-postas till ansvarig hundskötare eller skickas in till oss. Du kan också ringa oss på: 08-20 38 48 (Stockholm) eller 040- 623 65 00 (Skåne) så skickar vi hem ett intresseformulär till dig.

På intresseanmälan anger du hundens namn. Vi efterfrågar även vad du har för tidigare kunskaper och erfarenheter av hundar samt vilken typ av hem och livsstil du kan erbjuda. Det finns hundar för det flesta livsstilar men för oss och för våra hundar är det avgörande att rätt hund hamnar på rätt plats.

Det är värt att notera att vi har som krav att du/ni kan lämna minst två referenser om er som person/ hundägare innan en omplacering kan bli aktuell. Dessa lämnas också på intresseanmälan.

Intresseanmälan kan antingen e-postas till info@hundstallet.se (Stockholm) eller info.syd@hundstallet.se (Skåne) eller skickas med post till:

Hundstallet Stockholm
Hundstallet
Åkeshovs gårdsväg 10
168 38 Bromma

Hundstallet Skåne
Hundstallet
Flintevångsvägen 235
245 925 Staffanstorp

Hur länge gäller min intresseanmälan?

Din intresseanmälan ligger kvar i vårt system i tre månader. Det är bara att höra av sig till oss innan tiden gått ut så förlängs intresseanmälan (förutsatt att den aktuella hunden finns kvar för omplacering). Så fort vi registrerat din intresseanmälan matchar vi den mot den aktuella hunden du skickat in din intresseanmälan på.

Glädjande nog är fler personer intresserade av hund från oss än det antal hundar vi omplacerar och därför kan det ta lite tid innan du får ett svar. Tyvärr kan vi inte heller lova dig att du kommer att få adoptera en hund. Intresseanmälningarna är dock väldigt viktiga för att vi skall kunna hitta nya hem till våra hundar – så välkommen med din anmälan.

För att se vilka hundar som finns för omplacering just nu, klicka här.

Övrig information och viktigt att tänka på

När man skaffar ett djur är det viktigt att beslutet är väl genomtänkt. Du tar ansvar för en levande varelse som är helt beroende av dig resten av sitt liv. Framförallt bundenheten kan vara svår i början innan man har upptäckt vilka fantastiska värden man får tillbaka. En omplaceringshund är extra känslig och första tiden är ofta svår då den skall skiljas från sin gamla ägare och kan bli osäker på den nya tillvaron. Ibland vet vi inte heller vad hundarna gått igenom innan de kom till oss men ofta är det dock svåra upplevelser som tar tid att komma över. Hundstallet och den nya ägaren måste därför samarbeta så att omplaceringen går så smidigt som möjligt för hunden.

Vi ringer dig när vi tycker att din intresseanmälan matchar hundens profil, och då är du välkommen att komma till Hundstallet för att bekanta dig med hunden. Det brukar bäst ske genom att man promenerar med hunden. Det går också bra att komma flera gånger innan man slutgiltigt bestämmer sig.

Alla hundar är veterinärbesiktade och flera av hundskötarna skaffar sig individuellt en uppfattning om vilka egenskaper som våra hundar har. Vi tror att vi känner till både de bra och dåliga sidorna hos våra hundar. Det är dock omöjligt att känna hunden i alla tänkbara situationer. Eftersom det är viktigt för oss att hunden kommer till ett hem där den blir riktigt välkommen vill vi inte att den skall stanna i ett hem som inte fungerar. Vi har därför en regel som innebär att man kan lämna tillbaka hunden inom trettio dagar och få pengarna tillbaka.

När man hämtar hunden övertar man allt ansvar för den. Man betalar hunden och får alla handlingar som visar att man äger den, hur den är märkt och hur den har vaccinerats. Innan hunden hämtas hos oss bör man absolut ha tecknat en försäkring om någon olycka skulle vara framme eller om hunden skulle bli sjuk och kräva en kostsam behandling.

När du fått din omplaceringshund vill vi gärna hålla kontakten med dig. Vi blir alltid glada när det kommer ett brev och några bilder som berättar hur det går, både med det som är svårt och det som är roligt.

Välkommen att ta hand om en omplaceringshund från Hundstallet!

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.