Om oss

Kring förra sekelskiftet levde många herrelösa hundar i stor misär på Stockholms gator. Många fångades in och avlivades. Detta upprörde Gerda Thyselius och Lotten Johansson som 1908 startade Svenska Hundskyddsföreningen. De ansåg att dessa gatuhundar förtjänade ett bättre öde än att avlivas och att hundarna istället skulle få en andra chans. Idag driver ideella föreningen Svenska Hundskyddsföreningen Hundstallet, som sedan starten har tagit hand om tiotusentals hemlösa hundar och hjälpt dem att hitta nya hem.

Hundstallets uppgift är att hjälpa, vårda och omplacera utsatta hundar. Oavsett anledning till att en hund kommer till Hundstallet gör vi allt vi kan för att ge varje hund just det den behöver. Vi tar emot hundar 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, året om. Hundstallet får inga statliga bidrag utan finansieras helt av gåvor från allmänheten.

Med hundvälfärden i fokus

Hundstallet har även ett nationellt uppdrag att förbättra hundvälfärden genom aktivt deltagande i olika projektsatsningar samt kommunikationsarbete med fokus på press, opinion och påverkan. Inom hundvälfärden bearbetar Hundstallet ett antal viktiga områden. Dessa är bland annat:

  • Hur ekonomiska svårigheter slår mot hundar med brist på mat och veterinärvård som följd.
  • Kunskapsfokus på veterinärers arbete med djurskyddsfrågor som bland annat rabies.
  • Den viktiga länken mellan våld i nära relationer och våld mot djur.
  • Beteenderehabilitering och berikning.
  • Smuggelhunds-problematiken.
  • Deltar i olika utredningar för Statskontoret och bidrar med hundkunskap i Sveriges riksdag.
  • Stöd till hundägare och hundar som flytt kriget i Ukraina (vaccination etc).
  • Hur man arbetar med djurvänlig marknadskommunikation.

Är du kanske mer nyfiken på vilka vi är? Kolla då in på våra vanliga frågor där vi svarar på de vanligaste frågorna som ställs om vår verksamhet.

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.