Vill du öppna upp ditt hem för en hundstallshund?

Vi är i akut behov av jourhem till flera av våra hundar!

Vi söker dig som har erfarenhet och känner att du har kunskap nog att kunna hantera en hund som inte är så världsvan, har utfallsproblematik eller rädslor.

Att vara jourhem innebär att man tar hand om en hund under en längre period. Ibland kan det handla om några veckor och ibland under hela den tid då hunden är inskriven på Hundstallet. Det finns hundar som inte klarar av att vistas i en stallmiljö. Det gäller till exempel valpar, hundar som är sjuka och under behandling samt mycket rädda och olyckliga hundar.

I ett jourhem bör vardagen vara väl planerad så hunden har sällskap av er. Ni som har haft en hund hemma en tid, kan efter dialog med jourhemsansvarig på Hundstallet eventuellt börja ensamträna hunden kortare stunder.

Att vara jourhem är perfekt om du gärna vill ha hund men har en vardag som gör att det inte fungerar att ha hund på längre sikt.

Varje hundstallshund har ett eget träningsschema som ska följas. Hundstallet står för mat, leksaker, ben och liknande och vi finns alltid som stöd om det behövs. Vi är bara ett telefonsamtal bort.

Alla hundar som kommer till oss har någon form av ”bagage”. Ibland vet vi mycket om hunden och ibland väldigt lite. Hunden kanske aldrig har varit i hemmiljö tidigare eller den kanske inte är rumsren. Den kan vara rädd, busig och inte ha ”vardagslydnad”. Det får man ta med i beräkning. Naturligtvis lämnar vi aldrig ut en hund vi bedömer som farlig.

För att kunna bli jourhem vill vi att du uppfyller följande kriterier:

• Att du är minst 18 år.

• Att du har tidigare hundvana.

• Att du kan ta emot en hund under en längre period.

• Att du aldrig eller sällan behöver lämna hunden ensam. Observera att det ibland finns hundar som inte kan lämnas ensamma alls.

• Att du kan lämna referenser. Vi vill veta mer om dig eftersom det är ett stort ansvar att ta emot en hundstallshund.

• Att du kan ta dig till Hundstallet om hunden ska besöka veterinär, ha träning eller träffa en ny potentiell ägare.

Bor du i lantlig miljö så är det en extra bonus då vi ibland har hundar som inte klarar av bullriga miljöer i nuläget.

Vi begär också ut handlingar från Brottsregistret och Länsstyrelsen.

Att öppna upp sitt hem på detta sätt för en utsatt hund är ett sätt att kunna umgås med en hund när man kanske inte kan eller vill vara ägare. Och det gör stor skillnad för en hund och för oss på Hundstallet. Genom våra jourhem får vi värdefull information om hur en hund beter sig i hemmiljö. Det gör det lättare att senare omplacera den.

Det är alltid viktigt att ni följer de regler och instruktioner som följer hunden.

Skicka in din ansökan till våra stall nedan:

Skicka in din ansökan för Åkeshov/Stockholm här. Just nu är trycket högt och vi får in många ansökningar. Det innebär att det kan ta lite extra tid innan du får svar. Vi läser alla ansökningar och svarar så snart vi kan.

Skicka in din ansökan för Staffanstorp här. Just nu är trycket högt och vi får in många ansökningar. Det innebär att det kan ta lite extra tid innan du får svar. Vi läser alla ansökningar och svarar så snart vi kan.

Skicka in din ansökan för Alingsås här. Just nu är trycket högt och vi får in många ansökningar. Det innebär att det kan ta lite extra tid innan du får svar. Vi läser alla ansökningar och svarar så snart vi kan.

Vill du bli helghem till en hundstallshund? Läs då mer om att vara helghem här.

Nyfiken på att engagera som helghem eller volontär? Här hittar du mer info om andra sätt att engagera dig på Hundstallet.

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.