Vill du bli volontär och hjälpa hemlösa hundar?

Att vara volontär är ett fint sätt att stötta Hundstallets verksamhet med tid och engagemang. Alla våra hundar behöver komma ut på långpromenader, leka, få sällskap och kärlek. Målet är att alla hundar varje dag ska få stimulans så de blir både fysiskt och psykiskt trötta. Våra volontärer är oerhört viktiga för oss och hundarna.

Som volontär på Hundstallet hjälper du till att rasta och promenera hundar men även övrig skötsel som att tvätta och städa.

För att bli volontär ska du kunna vara här minst tre pass à tre timmar i månaden. Dina pass schemaläggs och kan ligga under dag- och kvällstid, vardag som helg. Du väljer själv vilka pass som passar just dig. Du får också möjlighet att hjälpa till i samband med att vi anordnar Öppet hus.

Du behöver ha god hundvana samt följa våra regler och riktlinjer.


För att vara volontär på hundstallet så måste du:
  • Vara minst 18 år.
  • Ha god hundvana/god hand med hundar.
  • Ha god fysik, då det innebär mycket promenerande och en del starka hundar som volontär hos oss. 
  • Endast använda dig av mjuka och positiva metoder. 
  • Följa våra regler och riktlinjer.
  • Ha möjlighet att ta minst 3 pass i månaden, varje pass är ca 3 timmar.

Vi begär också ut handlingar från Brottsregistret och Länsstyrelsen.

Skicka in din ansökan för att bli volontär

Skicka in din ansökan för Staffanstorp här. Just nu är trycket högt och vi får in många ansökningar. Det innebär att det kan ta lite extra tid innan du får svar. Vi läser alla ansökningar och svarar så snart vi kan.

Skicka in din ansökan för Åkeshov/Stockholm här. Just nu är trycket högt och vi får in många ansökningar. Det innebär att det kan ta lite extra tid innan du får svar. Vi läser alla ansökningar och svarar så snart vi kan.

För tillfället har vi pausat rekrytering av nya volontärer i Alingsås.

Nyfiken på att engagera som jour- eller helghem? Här hittar du mer info om andra sätt att engagera dig på Hundstallet.

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.