Aktiegåva

stodoss-aktiegava_topp

Skänk aktieutdelning – och slipp skatt!

Genom att skänka din aktieutdelning till Svenska Hundskyddsföreningen behöver du inte betala kapitalskatt. Din gåva ökar då i värde med 40 procent för oss som mottagare. Det är möjligt för privatpersoner och fåmansbolag att skattefritt skänka sina aktieutdelningar till skattebefriade ideella organisationer med allmännyttiga ändamål.

Obs! Maila till jeanette@hundstallet.se om du registrerat oss som gåvomottagare. Annars vet vi inte vem du är, banken anger inte avsändare vid utdelningen.

Hur gör du för att ge din utdelning

Om du har dina aktier hos en bank eller annan kapitalförvaltare så skall du göra Svenska Hundskyddsföreningen till mottagare (”rättighetshavare”) till din utdelning i god tid före bolagsstämman. Skriv ut blanketten (pdf, 236 kB) (docx, 52 kB) och kontakta därefter din bank eller kapitalförvaltare som hjälper dig.

Du kan kontakta din bank, kapitalförvaltare eller besöka bolagens hemsidor för att se när bolagsstämman äger rum.

För dig som äger ett fåmansbolag

De flesta aktiebolag och handelsbolag är fåmansbolag. Ett fåmansbolag är ett bolag där fyra personer eller färre äger mer än 50% av bolaget.

Som privatperson bosatt i Sverige och ägare av fåmansbolag har du rätt att skänka hela eller delar av utdelningen från fåmansbolaget till välgörenhet – skattefritt!

Genom att ge till ideella organisationer som är skattebefriade och har 90-konto, går hela aktiegåvan till organisationen. Dessutom ökar du värdet på aktiegåvan rejält.

Kontakta din bank, fondkommissionär eller rådgivare för att få hjälp att som privatperson ge en Aktiegåva från fåmansbolag.

Så här går det till

Aktieutdelning från fåmansbolag

 1. Bolagets styrelse ska lämna förslag till utdelning till årsstämman.
 2. Aktieägaren ska innan årsstämman besluta om han/hon vill investera aktieudelningen till Hundstallet.
 3. Fyll i blanketten ”Gåvobrev” (pdf, 168 kB) (docx, 14 kB).
 4. Fyll i blanketten ”Aktieutdelningskupong” (pdf, 152 kB) (docx, 13 kB).
 5. Skicka gåvobrevet och aktieutdelningskupongen till:Svenska Hundskyddsföreningen
  Åkeshovs Gårdsväg 10
  168 38 Bromma
 6. Vi skriver på och returnerar gåvobrevet så snart vi fått det.
 7. Vid mottagande av aktieutdelningen kvitterar och returnerar vi aktieutdelningskupongen.

 

Hundstallet sparar och behandlar personuppgifter i enlighet med GDPR. För mer info om hur vi behandlar dina personuppgifter se: https://hundstallet.se/om-oss/integritetspolicy/

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.