Isidor


Ras: Blandras (med b.la. schäfer och polarhund)
Mankhöjd: Ca 60 cm
Ålder: 1 år 9 månader
Vikt: 26 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Nej - rädd för barn
Kan bo med hund:Ja, stabil och världsvan hund
Kan bo med katt:Har bott med katt tidigare
Personlighet:En listig, men försiktig liten räv
Placeringsort:Stockholm
Om Isidor:

Isidor – lika vacker som en stjärnklar natthimmel tar han sig försynt genom livet med en hel del eftertänksamhet. Hans tidigare erfarenheter har satt vissa spår och gjort honom blyg inför världen, men nu är han mer än redo att hitta sin alldeles egna människa. Den lilla listiga räven bakom örat bara väntar på att få komma till liv. För visst finns det en sådan! Han har visat sina hundskötare att bajspåsar faktiskt är superroliga att stjäla, särskilt i smyg! Då blir han alldeles bubblig och bara väntar på att bli påkommen. Därefter vill han givetvis ha en godisbit. Bra dagar när han känner sig riktigt glad så bjuder han gärna även in till lite lek.

Under sin tid här på stallet har han utvecklats mycket tillsammans med sina hundskötare som han finner trygghet i. Med dem blir han kontaktsökande och vågar ta initiativ till närhet, men det krävs ömhet och förståelse för den tid som behövs för att komma dit. Han vill att sin blivande människa ska tycka att relationsstärkande träning är roligt och viktigt, där tålamod är en självklarhet. Viltspår och nosarbete har hjälpt honom att bli en mer självsäker kille – därför önskar vi att det nya hemmet gärna fortsätter med det.

Vi söker:

Till Isidor söker vi ett lugnt hem i lantlig miljö som kan erbjuda rutiner som gör det lätt för honom att förstå vilka förväntningar som finns. Höga, främmande ljud och stimmiga platser kan göra honom osäker, men med motbetingning inser han snabbt att läget är under kontroll och kan slappna av lite. Ett hem med tidigare erfarenhet av osäkra hundar – som kan stötta och vägleda honom med träning är något vi väger in tungt i en ansökan på Isidor. I sällskap med andra hundar har han visat väldigt fina sidor – en stor tomt att dela tillsammans med en trygg och stabil hundkompis som kan hjälpa honom att navigera i olika situationer är därför något vi tror att han verkligen hade uppskattat.

Kontaktperson:

nicole@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.