Hur ser en dag ut på Hundstallet?

En dag på Hundstallet – aktivitet för hundarna dygnet runt

Varje år kan vi summera 365 intensiva, händelserika och oftast roliga dagar med hundpromenader, veterinärbesök, omsorg, kel och mys, möten med lyckliga hundköpare och mycket mer. Våra hundskötare står redo årets alla dagar för att ta hand om inkommande hundar och rehabilitera dem, och viktigast av allt, ge dem en andra chans i nya trygga hem.

På vår YouTubekanal berättar vår hundskötare Linda om hur en dag kan se ut på Hundstallet. Videon hittar du här.

En dag på Hundstallet


Matdags

När det är dags för mat vet man aldrig vad som kan dyka upp i matskålen. För att främja hundens naturliga beteende att undersöka och leta efter mat, berikas hundarnas middagarna med spännande saker. Allt från morötter till citron kan finnas i skålarna.

Promenader

En favorit för både hund och hundskötare är såklart att promenera. Hundarna på Hundstallet får minst 2 timmar med promenader varje dag. I snitt hinner vi med 150 promenader per dag - gärna i skog och mark.

Träning

Hundträning är en mycket viktigt del av vår verksamhet. Många hundar har speciella behov, de kan till exempel vara traumatiserade innan de kommer till oss. I snitt tränas 40 hundar per månad för att anpassas till ett nytt liv ute i samhället.

Hos veterinären

Våra hundar veterinärbesiktigas och får den vård de behöver under sin tid hos oss. Vi har nära samarbete med våra professionella veterinärer som gör allt för hundarnas väl.

Mys

Kärlek betyder allt. Vi kelar med och kramar om och våra fyrbenta älsklingar varenda dag. En mysstund i boxen eller på promenaden är uppskattat av såväl hundar som personal och volontärer.

Berikning

Hundarna spenderar mycket tid på stallet där de har sina egna boxar och rastgårdar. Både rastgårdar och boxar berikas med aktiviteter så som spännande dofter, aktiveringsleksaker och annat skoj för mental aktivering.

Lek

De flesta hundar gillar att leka och ha roligt. Därför finns både leksaker och lekar med i vårt dagliga arbete. I våra rastgårdar har hundarna möjligheten att busa med varandra och personalen.

Läggdags

Efter en lång och stimulerande dag på Hundstallet är många av oss ganska sömniga. Då blir det skönt att krypa till kojs efter kvällsrundan. Godnattkramar och omstoppning utlovas.

Säkerhet

Säkerheten är viktig på Hundstallet, både för personal och hundar. Vi har noga utformade säkerhetsrutiner för hantering och ett utbrett säkerhetstänk. Vi har också bevakning dygnet runt.

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.