Ledning och Styrelse

Stockholm

Per Leander

Ansvar: Generalsekreterare
Email: per@hundstallet.se

Stockholm

Johnny Kroneld

Ansvar: Kommunikations- & Insamlingschef
Email: johnny.kroneld@hundstallet.se
Om mig:
Johnny är utbildad i marknadsekonomi och medieproduktion med erfarenhet inom ledarskap, projektledning, medieinvesteringar och digital innovation. Tidigare marknadschef på HP, Digital marknadschef på Coca-Cola, marknadsansvarig på Barncancerfonden samt i olika konsultroller på bl a MTG/Viaplay. Olika styrelseuppdrag för bl a Stockholm Water Prize och RFSL. Stort hundintresse samt passion för ridsport (hoppning).

Stockholm

Charlotte Bromar

Ansvar: Ekonomichef
Email: charlotte@hundstallet.se

Stockholm

Karolina Lasses

Ansvar: Chef för avd. Hundvälfärd
Email: karolina@hundstallet.se
Om mig:
Karolina är utbildad inom etologi, djurskydd, kognitionsvetenskap, avel och hälsa. Verksam sedan början av 2000-talet som hundpsykolog och instruktör. Drev under många år beteendemottagning på veterinärklinik i Stockholm med utredning av beteendestörningar hos hund. Mångårig erfarenhet av konsultarbete inom etologi och djurskydd med uppdrag som lärare, samtalsledare, sakkunnig och krönikör. Tidigare ledamot i Uppsala djurförsöksetiska nämnd. Särskilt intresserad av välfärdsfrågor och berikning som ett sätt att främja god välfärd. Har ett bultande hjärta för kamphundar och viltspår.

Stockholm

Jennie Skillt

Ansvar: Verksamhetschef Stockholm
Email: jennie@hundstallet.se

Skåne

Marie Lejon

Ansvar: Verksamhetschef Staffanstorp
Email: marie@hundstallet.se

Alingsås

Frida Larsson

Ansvar: Verksamhetschef Alingsås
Email: frida.l@hundstallet.se
Om mig:
Frida är byggnadsingenjör med erfarenhet inom ekonomi, kalkylering, projektledning, projektering och har mångårig erfarenhet av att arbeta i chefsroll. Har alltid haft ett stort hundintresse, speciellt för schäferrasen och har alltid haft en eller två schäfrar vid sin sida sedan 2003. Har varit aktiv inom Schäferhundklubben i över 20 år och har styrelseuppdrag på både lokal- och distriktsnivå. Utbildad och aktiv IGP- och UHP-funktionär inom Svenska Brukshundklubben.

Susanne Lindh

Ansvar: Ordförande
Email: susanne.lindh@hundstallet.se
Om mig:
Susanne är Nationalekonom med erfarenhet inom ekonomi, ledarskap, projektledning, infrastruktur och stadsplanering. Tidigare VD i Nobelhuset AB, stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad, regionchef i Trafikverket (Vägverket) i Skåne och Stockholm samt i olika roller inom Regeringskansliet. Genomgått styrelseutbildning i Styrelseakademien. Studerar kyrkomusik med orgel och piano som specialinstrument.

Ylva Thunqvist

Ansvar: Vice ordförande
Email: ylva.thunqvist@hundstallet.se
Om mig:
Ylva har varit verksam inom bank- och försäkringsbranschen sedan 1983. Inledningsvis Sparbanken Norrland och i SEB. Senaste åren som ordförande i Group Watch Credit Committee, Group Credits, SEB, dessförinnan kreditchef i SEB Luxemburg SA och varit bosatt i Luxemburg.Tidigare erfarenhet som VD i Länsförsäkringar Västerbotten, kreditchef i SEB i flera delar i organisationen samt kontorschef i Umeå. Lämnade det aktiva yrkeslivet i SEB under 2023 och är nu engagerad med arbete i styrelser och uppdrag. Har en ekonomexamen företagsekonomisk gren från Umeå Universitet.

Pekka Olson

Ansvar: Ledamot
Email: pekka.olson@hundstallet.se
Om mig:
Pekka tog Veterinärexamen 1975. Arbetade på institutionen för medicin på Veterinärhögskolan, Statens Lantbruksuniversitet, SLU, till och med 1996. Har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Inriktning på invärtesmedicin, infektionssjukdomar och epidemiologi på SLU. Sista åren på SLU innebar även arbete med frågor rörande utfodring av hund och katt på Masterfood i Malmö. Han var ordförande för Svenska Kennelklubben mellan år 2015 och 2021.

Charlie Lejdbrandt

Ansvar: Ledamot
Email: charlie.lejdbrandt@hundstallet.se
Om mig:
Charlie är en f.d officer som arbetat med tjänstehundar i Försvarsmakten och levt med schäfrar under ett antal år. Utbildad inom försvarsmakten samt SBK, Svenska brukshundsklubben och har haft flera tjänstehundar. Även labradorer för spår och eftersök, i första hand vilt. Numera uppfödare av kerry blue terrier och staffordshire bullterrier.

Jakob Holmberg

Ansvar: Ledamot
Email: jakob08@hotmail.com
Om mig:
Jakob är Åklagare sedan 2001 och jobbar sedan 2022 som senior åklagare i Västsverige och har i rollen som åklagare även varit chef i sammanlagt cirka åtta år i Stockholm och Uppsala i Sverige samt i Kiev, Ukraina. Därutöver cirka 10 års erfarenhet av styrelsearbete i två olika bostadsrättsföreningar i Stockholm, varav fem år som ordförande. Kompetens som täcker juridiska frågor inom straff-och processrätten inklusive djurrättsfrågor och arbetsrätt. Inom erfarenhet och intresseområde ligger även frågor relaterade till ledarskap såsom personalansvar, coachning av medarbetare, rekryteringar, organisation och struktur.

Fredrik Malmgren

Ansvar: Ledamot
Email: fredrik.malmgren@hundstallet.se
Om mig:
Fredrik började engagera sig i djur och djurskyddsfrågor redan som tonåring och är sedan 2007 ordförande för Djurens Vänner Skåne. Blev 2018 även ordförande för Djurens Vänners Riksorganisation, huvudorganisation för Djurens Vänners lokalföreningar runt om i Sverige. Var den drivande kraften vid förhandlingar och ombyggnad av djurhemmet i Staffanstorp som idag omfattar både Hundstallet Skåne och Djurens Vänner Skåne.

Ann Baron

Ansvar: Ledamot
Email: ann@baroncommunication.se
Om mig:
Ann har varit Marknadsstrateg och kommunikationsansvarig i drygt 25 år ffa inom hälso- och sjukvård området och reglerad life science marknad. Senaste 15 år drivit ett flertal större digitalisering & transformationsprojekt. Affärscoach och utvecklare i noterade/onoterade bolag och flera startups - styrelsearbete, strategisk planering samt operativt arbete. Har ett genuint intresse för djur, fokus hund och häst, utifrån deras förutsättningar och språk. Delaktig att driva frågor kring hundvälfärd.

Lotta Mossberg

Ansvar: Ledamot
Email: lomossberg@gmail.com
Om mig:
Lotta har varit Journalist sedan 70-talet inom radio och TV med bl a uppdrag som utrikeskorrespondent och programledare i TV4. VD Täby Galopp mellan åren 2003 och 2009. Styrelseuppdrag inom ATG, Svenska Ridsportförbundet. Generalsekreterare för Svensk Djursjukvård, vice ordförande Stiftelsen Stockholms Hästambulanser. Engagerad i djurvälfärdsfrågor.

Patrik Cederlöf

Ansvar: Ledamot
Email: patrik@hundstallet.se
Om mig:
Patrik arbetar som utvecklingsledare med inriktning på tillväxt och hållbarhet. Har tidigare haft rollen som Nationell samordnare mot människohandel och Verksamhetsspecialist vid NOA. Har ett stort intresse för djur, inte minst hundar och har varit aktiv uppfödare sedan sent 80 tal och exteriördomare sedan 2005. Har under många år engagerat sig i frågan kring "farliga hundar" och kamphundsproblematik.

Marie Karlsson

Ansvar: Valberedningens ordförande
Email: iamarie@hotmail.com
Om mig:
Marie är affärsutvecklare och senior produktchef på Telia. Många års erfarenhet av styrelsearbete i föräldrakooperativ, bostadsrättsföreningar och vänföreningar, tidigare även nämndeman i förvaltningsrätten. Beteendevetare med affärsinriktning, har även läst etologi och djurskydd på SLU och gått utbildningar i hundens beteende, agility och hästkultur. Hund och häst har alltid varit del av hennes liv, rider och har nu en korthårig collie.

Ulf Uddman

Ansvar: Valberedning

Jan Henriksson

Ansvar: Valberedning

Elisabeth Raun

Ansvar: Extern revisor, Grant Thornton
Email: elisabeth.raun@se.gt.com

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.