Ledning och Styrelse

Stockholm

Per Leander

Ansvar: Generalsekreterare
Email: per@hundstallet.se

Stockholm

Johnny Kroneld

Ansvar: Kommunikations- & Insamlingschef
Email: johnny.kroneld@hundstallet.se

Stockholm

Karolina Lasses

Ansvar: Nationellt pedagogikansvarig
Email: karolina@hundstallet.se

Skåne

Marie Lejon

Ansvar: Stallchef Staffanstorp
Email: marie@hundstallet.se

Alingsås

Frida Larsson

Ansvar: Stallchef Alingsås
Email: frida.l@hundstallet.se

Stockholm

tf. Frida L & Marie L

Ansvar: Stallchef Stockholm

Susanne Lindh

Ansvar: Ordförande
Email: susanne.lindh@hundstallet.se
Om mig:
Nationalekonom med fokus på ledarskap, projektledning, infrastruktur och stadsplanering. Seniorkonsult, före detta VD i Nobelhuset AB, stadsbyggnadsdirektör inom Stockholms stad samt olika roller inom Trafikverket och Regeringskansliet. Numer konsult med eget bolag.

Ylva Thunqvist

Ansvar: Vice ordförande
Email: ylva.thunqvist@hundstallet.se
Om mig:
Ordförande i Group Watch Credit Committee, Group Credits, SEB sedan 2014 och dessförinnan kreditchef i SEB Luxemburg SA och bosatt i Luxemburg i fyra år. Tidigare erfarenhet som VD i Länsförsäkringar Västerbotten, kreditchef i SEB i flera delar i organisationen samt kontorschef i Umeå.

Pekka Olson

Ansvar: Ledamot
Email: pekka.olson@hundstallet.se
Om mig:
Veterinärexamen 1975. Arbetade på institutionen för medicin på Veterinärhögskolan, Statens Lantbruksuniversitet, SLU, till och med 1996. Har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Inriktning på invärtesmedicin, infektionssjukdomar och epidemiologi på SLU. Sista åren på SLU innebar även arbete med frågor rörande utfodring av hund och katt på Masterfood i Malmö. Han var ordförande för Svenska Kennelklubben mellan år 2015 och 2021.

Jakob Holmberg

Ansvar: Ledamot
Email: jakob.holmberg@hundstallet.se
Om mig:
Åklagare sedan 2001 och jobbar sedan 2022 som senior åklagare i Västsverige och har i rollen som åklagare även varit chef i sammanlagt cirka åtta år i Stockholm och Uppsala i Sverige samt i Kiev, Ukraina. Därutöver har Jakob även cirka 10 års erfarenhet av styrelsearbete i två olika bostadsrättsföreningar i Stockholm, varav fem år som ordförande. Jakobs kompetens täcker juridiska frågor inom straff-och processrätten inklusive djurrättsfrågor och arbetsrätt. Inom hans erfarenhet och intresseområde ligger även frågor relaterade till ledarskap såsom personalansvar, coachning av medarbetare, rekryteringar, organisation och struktur.

Ann Baron

Ansvar: Ledamot
Email: ann@baroncommunication.se
Om mig:
Sedan 20 år arbetat med marknadsföring och kommunikationsfrågor i egen regi inom hälso- och sjukvård, läkemedelsindustri, beautyföretag samt digitalisering/transformationsprojekt. Alltid haft ett stort intresse för djur framför allt hund och häst utifrån deras egna förutsättningar och språk.

Charlie Lejdbrandt

Ansvar: Ledamot
Email: charlie.lejdbrandt@hundstallet.se
Om mig:
Före detta officer som arbetat med tjänstehundar i Försvarsmakten och levt med schäfrar under ett antal år. Utbildad inom försvarsmakten samt SBK, Svenska brukshundsklubben och har haft flera tjänstehundar. Även labradorer för spår och eftersök, i första hand vilt. Numera uppfödare av kerry blue terrier och staffordshire bullterrier.

Fredrik Malmgren

Ansvar: Ledamot
Email: fredrik.malmgren@hundstallet.se
Om mig:
Började engagera sig i djur och djurskyddsfrågor redan som tonåring och är sedan 2007 ordförande för Djurens Vänner Skåne. Blev 2018 även ordförande för Djurens Vänners Riksorganisation, huvudorganisation för Djurens Vänners lokalföreningar runt om i Sverige. Var den drivande kraften vid förhandlingar och ombyggnad av djurhemmet i Staffanstorp som idag omfattar både Hundstallet Skåne och Djurens Vänner Skåne.

Lotta Mossberg

Ansvar: Ledamot
Email: lomossberg@gmail.com
Om mig:
Journalist sedan 70-talet inom radio och TV med bl a uppdrag som utrikeskorrespondent och programledare i TV4. VD Täby Galopp mellan åren 2003 och 2009. Styrelseuppdrag inom ATG, Svenska Ridsportförbundet. Generalsekreterare för Svensk Djursjukvård, vice ordförande Stiftelsen Stockholms Hästambulanser. Engagerad i djurvälfärdsfrågor.

Marie Karlsson

Ansvar: Valberedningens ordförande
Email: iamarie@hotmail.com

Elisabeth Raun

Ansvar: Extern revisor, Grant Thornton
Email: elisabeth.raun@se.gt.com

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.