Hur fungerar en omplacering?


När en hund kommer till Hundstallet bedöms den fysiskt och psykiskt av våra hundpedagoger, veterinärer och hundskötare. Varje hund får sedan den vård, omsorg och träning den behöver för att kunna omplaceras till ett optimalt hem, det vill säga ett hem som passar hunden och dess förutsättningar.

Till oss kommer alla sorters hundar; alla storlekar, rastyper och blandraser. Cirka en tredjedel kommer in som djurskyddsärenden där hunden behöver omsorg. Det kan till exempel vara på grund av att ägaren är sjuk, avliden, frihetsberövad eller att hunden är vanskött och/eller misshandlad. Hunden kan också ha kommit till oss via myndighet, på grund av att tillsynslagen tillämpats. Då har hunden kanske sprungit lös på allmän plats där hundar ska hållas kopplade, skrämt eller skadat djur eller människor och där ägaren sedan brutit mot de föreläggande hunden fått.

En del av hundarna som kommer till oss är så kallade hittehundar som lämnas in av polisen. Det kan vara hundar som sprungit iväg på egna äventyr och snabbt hämtas av sin ägare. Men det finns också hundar vars ägare inte går att spåra, eller de som inte hör av sig, och då klassas hunden som övergiven.

Cirka en tredjedel av hundarna är överlåtna till oss av privatpersoner, det vill säga då ägaren själv lämnar in hunden på grund av till exempel tidsbrist, förändrad familjesituation, sjukdom eller dödsfall. Det kan också vara så att ägaren inte känner att de kan tillgodose hundens behov.

Behöver du omplacera din hund? Maila oss på info@hundstallet.se så berättar vi mer.

Vad kostar en Hundstallshund?

Hundarna kostar mellan 2 000 och 7 000 kronor beroende på ålder och egenskaper. Vid försäljningen är våra hundar veterinärbesiktade, vaccinerade, märkta och vid behov avmaskade.

Vilka krav ställer vi på en potentiell köpare?

Varje hund är unik med unika behov och behöver ett hem som kan uppfylla dessa behov och ge den ett rikt liv. Här är några generella tankar kring en blivande hundköpare:

Vi önskar att en köpare har eller tänker skaffa sig grundläggande kunskap om hundar och deras behov. Den blivande ägare bör ställa sig frågor som:

  • Passar den här hunden det liv vi lever?
  • Kan vi uppfylla hundens behov?
  • Har vi ekonomi till foder, veterinärkostnader med mera?
  • Hur gör vi så hunden får minimalt med ensamtid?

Vi vill även att man ska hantera sin hund med mjuka metoder då vi på Hundstallet enbart jobbar med vänlig hantering och uppmuntrar och stöttar där det finns utmaningar. Vi tror på partnerskap mellan människa och hund och att vi tillsammans hittar trygghet, tillit och kärlek.

Vi kontrollerar att våra blivande hundköpare inte förekommer i Länsstyrelsens djurskyddsregister.

Vill du bli ägare till en av våra hundar?

Hundar som just nu söker nya hem hittar du här: Hundar som söker nytt hem. Vi omplacerar våra hundar över hela landet! Du kan även läsa mer om hur du gör en intresseanmälan här.

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.