Sally


Ras: Blandras
Mankhöjd: Ca 45 cm
Ålder: 5 år och 5 månader
Vikt: 24 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Lyhörd och glad
Placeringsort:Alingsås
Om Sally:

Sally är en glad och lyhörd tjej som tycker mycket om uppmärksamhet. Hon trivs bra tillsammans med människor, och blir extra glad när hon får klappar och gos. Sally är en väldigt kärleksfull tjej, som nu längtar efter en familj som vill ta med henne ut på många upptåg och äventyr.

Vi söker:

Till Sally söker vi en kärleksfull och aktiv ägare, som vill spendera mycket tid tillsammans med sin hund. Eftersom Sally trivs bra med människor önskar hon sig många härliga mysstunder, samt lek och bus mellan varven. Sally tycker också om att ta skogspromenader, och kan bli väldigt energisk och uppjagad när hon får upp ett spår. Därför hade viltspår eller andra utomhusaktiviteter troligtvis varit väldigt spännande för henne. Att vara ute i naturen är något som Sally uppskattar väldigt mycket. Hon trivs nämligen inte bra i stadsmiljö, utan behöver få bo där det är tryggt och lugnt. När det blir för mycket liv och rörelse runt Sally kan hon bli väldigt stressad. Därför är det viktigt att det nya hemmet bor i ett lugnt område, samt bär med sig att Sally kan bli uppjagad av för stressiga miljöer.

Sally önskar att få bo som ensamhund. Hon kan nämligen reagera på andra hundar hon möter ute på promenad, om hundmötet kommer plötsligt. Då händer det att hon börjar skälla, eller att hon ”låser sig”. När Sally låser sig kan hon bli väldigt envis, och hon kräver därför en ägare som har mycket tålamod och som fortsätter att öva på hundmöten med henne. Vi har testat att ta gemensamma promenader med Sally och andra hundar, och det brukar fungera bra – så länge den andra hunden är trygg och stabil. Sally känns väldigt ovan vid andra hundar, och därför önskar vi att hon får fortsätta med gemensamma promenader även i nästa hem, för att avdramatisera situationen.

Nu hoppas vi att underbara Sally ska hitta ett kärleksfullt och roligt hem, som ger henne all den tid och trygghet hon behöver. Sally är en tjej som fortfarande kan kännas lite ovan vid vissa situationer, och därför är det allra viktigaste för henne en trygg och lugn ägare, som kan vägleda henne rätt i livet. Känner du att du kan göra det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Sally.

Kontaktperson:

omplacering3@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.