Förslaget handlar om att införa enhetliga regler inom EU för att stärka skyddet för hundar och katter. Ett viktigt fokus i förordningen är att försvåra illegal handel. 

Ett av huvudförslagen är att införa obligatorisk identifiering och registrering av hundar och katter i hela EU. Varje djur ska ha ett unikt ID som gör det möjligt att spåra dess ursprung och ägare. Detta ska bidra till att förhindra illegal handel och förbättra djurskyddet.

Förslaget ställer krav på minimala hälso- och välfärdsstandarder för att säkerställa att djuren behandlas korrekt, från födsel till försäljning. Detta inkluderar regler för uppfödning, transport och försäljning av hundar och katter. Medlemsstaterna kommer att ansvara för att övervaka och kontrollera att reglerna följs genom inspektioner och sanktioner mot dem som bryter mot förordningen.

Vi på Hundstallet ser det som mycket viktigt att det här förslaget blir verklighet. Det behövs gemensamma regler för att komma åt smugglingen. Ett gemensamt register och obligatorisk ID-märkning av hundar gör det lättare att veta vem som faktiskt är uppfödare och därmed svårare att lura köparen. 

Namninsamling

Namninsamlingen kommer att överlämnas till våra EU-politiker under vintern 2024 för att visa vilket engagemang det finns hos svenska folket för att stoppa hundsmuggling och det systematiska djurplågeri som det innebär. 
Syftet är att uppmuntra Sveriges EU-politiker att backa ett viktigt förslag från EU-kommissionen om ID-krav och ett gemensamt hundregister. 

Kontakt:

info@hundstallet.se

010-175 32 00

Adress: Åkeshovs Gårdsväg 10

168 38 Bromma

Läs hur Hundstallet hanterar personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.