Bildextra: Julmarknad på Hundstallet lockade till tusen

Mängder av besökare – både tvåbenta och fyrfota – kom till Hundstallets julmarknad i Åkeshov under lördagen. Lite drygt 1000 besökare fick, trots lite gråmulet väder, njuta av både julstämning och hundliv.

Flera av Hundstallets hundskötare berättade för besökarna från scenen om hur de jobbar för att på ett så klokt och bra sätt som möjligt hjälpa utsatta hundar till nya och kärleksfulla hem. Och besökarna fick även veta mer om hur Hundstallet jobbar för att försöka hjälpa ännu fler utsatta hundar, i en tid då behovet växer.

Det anordnades även två hundparader då flera av de hundar som söker nya hem visades upp på scenen. Dessutom bjöds besökarna på juliga körsånger från Adolf Fredriks musikklasser i Farsta. Ett tjugotal elever från årskurs sju fanns på plats för att sprida ännu mer julstämning.

Världens första hundpsykolog på plats

Dessutom besökte världens första hundpsykolog, Anders Hallgren Hundstallet i Åkeshov. Han fanns på plats och sålde sin nya bok, som beskrivs som något av en bibel inom hundpsykologi. Anders Hallgren intervjuades även från scenen och berättade om hur det var när han var verksamhetschef på Hundstallet i mitten av 1960-talet.

– Det känns fantastiskt roligt att vara på Hundstallet igen, sa Anders från scenen.

Under julmarknaden såldes en mängd saker, samt fika, varm korv, glögg och lussebullar, och där all behållning går oavkortat till hundarna. Dessutom visade många besökare intresse för att ställa upp som jourhem för hundstallshundar framöver, och även att engagera sig som volontärer i verksamheten.

Fotograf för merparten av bilderna: Hanneke Bonthuis.

Flera hundra av besökarna samlades för att vara med om hundparaderna. (Foto: Niklas Lindh)
Hundskötarna Örjan och Jonas berättade hur de tar hand om hundarna.
Julmarknad på Hundstallet i Åkeshov har blivit en populär tradition genom åren. (Foto: Niklas Lindh)