Hundstallets insamling för krigsdrabbade hundar i och runt Ukraina

(Denna artikel har uppdaterats 2022-11-24 med uppgifter om insamlade pengar samt organisationer som jobbar med att hjälpa utsatta hundar)

Wow vilken insats! Tack vare ert fantastiska engagemang för de krigsdrabbade hundarna i och runt om i Ukraina har vi kunnat samla in över 300 000 kr. Vi fick totalt in 318 432 kr och delade ut dem till två hjälporganisationer. Efter att ha konsulterat andra djurskyddsorganisationer valde vi att skicka pengarna till organisationerna Four Paws och Animal Welfare Society i Polen.

– Det känns skönt att Hundstallet kan hjälpa till i denna svåra situation, vilket vi kan göra tack vare våra generösa givare, säger Per Leander, Hundstallets verksamhetschef. Det känns även bra att vi genom vår insamling har kunnat hjälpa andra organisationer att ge omsorg och stöd till hundarna som drabbats av kriget.

Four Paws har sedan länge arbetat i Ukraina med hemlösa djur. De har vanligtvis ett shelter i landet, men sedan krigsutbrottet har de evakuerat sina hundar därifrån. Men det finns personal och frivilliga som har valt att bli kvar och se till att de djur som blir övergivna kan få hjälp.

Även Animal Welfare Society hjälper husdjur som kommer från krigets Ukraina. Det sker bl a genom boende och omsorg i shelters i grannlandet Polen, med veterinärvård, mat, mediciner och övrig omsorg. Pengarna från Hundstallets givare har bland annat använts till två hjälptransporter till den ukrainska staden Ternopil med förnödenheter som kommer utsatta hundar i Ukraina till del. Därifrån koordineras hjälpinsatser till utsatta hundar i landet.

– Vi är djupt imponerade av de människor som arbetar med djurens välmående och skydd i ett område som idag upplever oerhörda händelser varje dag. Vi är glada att vi kan bidra på något sätt och stötta deras arbete att ge krigsdrabbade hundar och andra djur en andra chans i livet.

– Situationen i Ukraina är fortsatt mycket svår och vi hoppas att på det här sättet kunna bidra till att hundarna får stöd till att ha det lite bättre, avslutar Per.

Så ett extra tack till er, våra fantastiska givare, för att ni har hjälpt till att göra detta möjligt och för att ni gör skillnad!