Hundstallets insamling för krigsdrabbade hundar i och runt Ukraina

Wow vilken insats! Tack vare ert fantastiska engagemang för de krigsdrabbade hundarna i och runtom Ukraina har vi kunnat samla in över 300 000 kr, närmare bestämt 304 116 kr.

Det känns skönt att Hundstallet kan hjälpa till i denna svåra situation. Vilket vi kan göra tack vare våra generösa givare, säger Per Leander, Hundstallets verksamhetschef. Det känns även bra att vi genom vår insamling har kunnat hjälpa andra mindre organisationer och föreningar att skänka en gåva till hundarna som drabbats av kriget.

Efter dialog med andra djurskyddsorganisationer har vi valt att fördela de insamlade medlen till de tre organisationerna Casa Lui Patrocle, organisationen Viva! och Four Paws.

Casa Lui Patrocle är en organisation som arbetar i Rumänien, nära gränsen till Ukraina. Organisationen arbetar med djurskyddsfrågor, informationsverksamhet och omplacering. Organisationen kan liknas vid Djurskyddet Sverige då de har samma värderingar i många frågor.  

Organisationen Viva! arbetar i Ukraina med hundar men har idag även verksamhet i Polen. Där har de ett shelter dit de lyckats ta runt 100 övergivna hundar från Ukraina. De har behövt pengar för att bygga ut sin verksamhet för att husera hundarna och såklart för att köpa in foder och andra förnödenheter för hundarnas välmående. 

Den tredje organisationen vi valt är Four Paws som sedan länge arbetat i Ukraina med hemlösa djur. De har vanligtvis ett shelter i landet, men sedan krigsutbrottet har de evakuerat sina hundar därifrån. Men det finns personal och frivilliga som valt att bli kvar och se till att de djur som blir övergivna kan få hjälp. 

Vi är djupt imponerade av de människor som arbetar med djurens välmående och skydd i ett område som idag upplever oerhörda händelser varje dag. Vi är glada att vi kan bidra på något sätt och stötta deras arbete att ge krigsdrabbade hundar och andra djur en andra chans i livet.

Situationen i Ukraina är fortsatt svår och vi hoppas naturligtvis att det snart blir fred och att alla som drabbats, människor som djur, får en bättre situation. Genom detta bidrag kan hundarna få stöd att ha det lite bättre, avslutar Per.

Så ett extra tack till er, våra fantastiska givare, för att ni har hjälpt till att göra detta möjligt och för att ni gör skillnad!