Augusti 2013: Emmy

Vi skickade vår intresseanmälan efter att ha spanat på Hundstallets hemsida under en lång tid. Vi lade till en notis om de hundarna vi var extra intresserade av. 

Någon vecka senare var det öppet hus och vi gick dit med förhoppning om att få träffa hundarna vi var intresserade av på riktigt. Och det fick vi. Alla verkade leva upp till våra förväntningar och såg ut att vara lugna och fina hundar. Förutom Emmy som vi redan var tveksamma till då vi helst ville ha en hane. Emmy for runt som en raket i sin rastgård, hoppade och skällde. Vi tänkte att det nog var ett misstag att ha med henne på vår intresselista. Vi var överens om att den vilden inte var rätt hund för oss och hoppades på att Hundstallet skulle höra av sig till oss angående någon av de andra hundarna.

Veckorna gick och till slut kom det efterlängtade telefonsamtalet. Äntligen har de hittat rätt hund för oss! De presenterade hunden vi skulle få träffa och namnet var Emmy. Trots den uppfattningen vi fått av henne på öppet hus tvekade vi inte. Vi hade ju ingenting att förlora på att träffa henne. Så vi åkte till Hundstallet och blev överfallna av en hoppande och skuttande galning med viftande svans. Sen var vi fast. Hon var inte alls den vilda, skälliga hunden vi hade trott utan bara levnadsglad och full av energi. Vi hade Emmy på prov en vecka innan vi adopterade henne, men redan första kvällen visste vi att vi aldrig skulle kunna lämna tillbaks henne.

Nu har vi haft Emmy i tre månader men det känns som att hon alltid har varit hos oss. Hon är inte bara en otroligt levnadsglad, pigg, rolig och snäll hund utan även väldigt, väldigt gosig och världens lataste. Varje morgon får vi tvinga upp henne för att gå på morgonpromenad. Hon ligger hellre kvar och snarkar, gärna mellan oss uppe vid kuddarna. När hon inte trängs i sängen älskar hon att bada och simma. Oftast behöver vi inte ens kasta ut någon leksak eller pinne i vattnet, hon kastar sig i ändå och simmar runt med öppen mun. Går vi förbi vatten utan att stanna för ett dopp uttrycker Emmy sitt missnöje högt och piper/gråter/brölar.

Tusen tack Hundstallet för att ni har varit så lätta att ha att göra med och förde oss samman med vår fina Emmy. Vi kunde inte ha fått en bättre hund.

/ Emmy och hennes husse & matte

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.