Juli 2013 – Tikko

En hälsning från Tikko.

Till en början var Tikko (före detta Viktor) en väldigt ängslig hund som inte ville bli lämnad själv. Han var osäker på män och kunde ibland nafsa om han blev skrämd.  

Men idag älskar Tikko alla människor och är gärna mitt i smeten när vi har fest. Musik och mycket folk är inga problem. 

Tikko följer med på nästan allt vi gör och är van vid att åka tåg, buss och bil. Han är en perfekt stadshund som snällt följer med. Och de få gånger vi behöver lämna honom ensam hemma lägger han sig tryggt i sin korg och sover tills vi kommer tillbaka.

Hemma tränar vi mycket lydnad då Tikko till en början inte lyssnade alls. Lydnadsträningen går framåt och om det är tomt på hundar i parken får han till och med springa lös. Alla våra kompisar har utsett Tikko till den mysigaste hunden de mött och han har till och med lyckats charma de som tidigare inte gillat hundar.

Tikko har fått några hundkompisar som han träffar då och då. Lek är inget han bjuder in till. Han vill mest nosa och bara vara en i mängden. När andra hundar skäller eller gör utfall trippar Tikko på utan större reaktion – något vi verkligen uppskattar. 

Han är en riktig knähund och vill gärna ligga så nära som möjligt. Men eftersom vår soffa inte är så stor blir det ganska trångt när det är dags för TV-mys. Detta hindrar dock inte Tikko från att hoppa upp i soffan och lägga sig snarkandes på våra magar. Även om han inte bryr sig om andra hundar på promenaderna kan han ibland börja skälla på hundar som visas på tv. Knasiga hund!

Vår första jul tillsammans var mysig och Tikko fick sina paket inslagna. När det var nyår stannade vi hemma för att se hur han reagerade på fyrverkerierna. Han höll sig lugn och brydde sig inte alls om att det small utanför. Vi kollade tillsammans på alla raketer genom fönstret och hade ett mysigt nyårsfirande.  

Vi är så glada över att vi hittat vår vän. Trots att Tikko är en äldre hund är han pigg och aktiv. Vi hoppas på att få många härliga år tillsammans med vår fyrbenta prins.

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.