Månadens hund mars 2019 – Freja!

Freja kom in till Hundstallet med sina sju syskon när hon var 8 veckor gammal. Hennes mamma hade blivit tjuvparad och ägaren hade inte lyckats hitta bra och seriösa hem till alla, så de bad oss om hjälp. När Freja och hennes syskon kom in på stallet tog de alla med storm! De charmade alla de mötte, var härligt valpbusiga, nyfikna, framåt och alldeles bedårande. Freja omplacerades inom kort till en underbar familj och lever livets nu glada dagar, så älskad och så uppskattad. Läs deras historia nedan.

När vår förra Wachtelhund Ebba hastigt gick bort vid 11 års ålder skulle vi inte ha någon mer vovve då tiden inte riktigt räckte till. Vår vardag är fylld med egen häst, hopp tävlingar, träningar, stallpass och heltidsjobb. Två månader gick och till början var det jätteskönt att inte behöva ha ansvar för en hund och bara ha katten hemma.

Men alla vi saknade tassljuden, drickandet ur vattenskålen och småpratandet som de flesta hundar ägnar sig åt. Efter att ha varit aktiv på tävlingsbanorna inom hundsporten och haft hund i nästan 30 år gick det inte längre, vi började kika runt och var överens. Det blir en vovve till !!!

Fick tips om Hundstallet och hittade ganska omgående en äldre hund som många visade intresse för, men en annan familj hade turen att få just honom. Jag har tidigare alltid haft schäfer och jakthund så nu visste vi helt ärligt inte riktigt vad vi ville ha, utan för oss var individen viktigare än ras.

Vad kommer upp på Hundstallets hemsida då? Jo, ett antal blandrasvalpar mellan Australian shepard/American bully som var helt bedårande. Vi skickade in en intresseanmälan på Freja och åkte efter några dagar för att träffa henne. Kort därefter flyttade Freja hem till oss och äventyret hade börjat.

Katten var rätt jobbig mot Freja till en början och jag var tveksam om detta ens skulle funka. Efter ett tag fick katten bli utekatt och då lugnade allt ner sig och de kunde tillslut dela utrymme med varandra. Dagarna flöt på och Freja var mycket lättlärd och gosig och gjorde allt för en godisbit.

En söndag morgon när hon var 10 veckor skulle hon hoppa upp efter en leksak och ramlade så oturligt,  så höger bakben gick av i en spiralfraktur. Vi åkte med ilfart till djursjukhuset och Freja sövdes, röntgades och fick gips. Efter tre veckor, 6 gipsbyten och värmebölja var mardrömmen äntligen över. Benet var läkt!

 

Vi missade så mycket valpträning och socialisering under den perioden men med en försiktig start och mycket tålamod är hon nu helt återställd.

Freja är ett yrväder utan dess like som ger oss så mycket skratt varje dag. Hon älskar sina promenader och leriga diken. Hon är otroligt lättlärd och älskar att lära in trix och lydnadsmoment. Hon får aldrig nog!

Ibland blir det fort men fel och vi skrattar hejdlöst åt hennes hyss. Freja är så charmig och snäll mot både människor och djur.

I en framtid hoppas vi kunna starta lydnad och agility men vi skyndar långsamt och tar en dag i taget.

Tack Hundstallet för att Freja fick bli vår vovve ❤️

 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.