Månadens hund, oktober 2018 – Rea, numera Glorea

Det var nog menat att Glorea (fd Rea) skulle flytta till oss. Hon hade ofta varit hos oss på helgpermis från sin långa vistelse på Hundstallet. Den glädjen hon delade med sig till oss alla fredagar vi hämtade henne för permis är oslagbar. Svansen gick som en propeller, glädjeskutt och pussar på munnen. Hon blev så glad. Vi hade henne med på det mesta och hon fungerade bra i de flesta sammanhang och många av våra vänner och familjen hade träffat henne och tyckte om henne. Hon provade att bo i några hem men det fungerade tydligen tyvärr inte riktigt där så permis hos oss blev ofta och ibland under längre perioder. Vi har genom åren haft många olika hundstallshundar hemma hos oss på permis och alla har fått en plats i hjärtat på olika sätt. Den här damen fick en speciell plats och fick förlänga sin permis och stanna för alltid då det hade öppnat sig en möjlighet att skaffa hund på heltid. Vi är så glada att Glorea valde oss. Det känns så självklart och naturligt att hon flyttat in för att stanna.

Glorea är en envis tjej på 7 år som hunnit skaffa sig egna vanor som vi och hon får kompromissa med och mötas halvvägs. Hon charmar många människor, både vuxna och barn, med sitt gulliga sätt och viftande svans. När det gäller andra hundar så slösar hon dock inte på charmen och vill inte umgås, vilket hon gärna talar om för de som försöker. Vi jobbar på att få bort lite av irritationen. Hon har några utvalda kompisar som vi promenerar med på behörigt avstånd för att visa att andra jyckar inte är ett hot. Det fungerar riktigt bra. Har kontakt med flera före detta hundstallshundar med liknande utmaningar som vi kan träffa för promenad-dejter.

Favorithobbyn på sommaren är att simma. Hon kan simma fram och tillbaks hur länge som helst. Från att ha varit lite rädd att hoppa i från bryggan på landet så springer hon nu ut och kastar sig i därifrån. Allra roligast är det att simma när även vi tvåbenta är i vattnet. På vintern älskar hon att göra snöänglar i snön och är självutnämnd specialist på det.

Glorea gillar att jobba med nosen och löser godissök väldigt snabbt och metodiskt. Nyss har vi börjat med Nosework för att lära oss grunderna. Där blir det även övning i att vistas i samma lokal som flera andra hundar samt passivitetsträning mellan varven. Vi tror att hon tycker det är kul att gå på kurs och det går riktigt bra. Vi hoppas framöver sen också kanske lära oss blodspår. Favoritleken är dragkamp och hon kommer gärna bärande på sina trossar och trasor när hon känner att de tvåbenta behöver bjudas upp till kamp. Även om hon gärna kampar så är hon lätt att bryta vilket gör att busandet inte går över styr. Att köpa leksaker är dock en utmaning då det mesta gärna ska slitas sönder.

Trots att hon är en tjej som är i sina bättre år så kan hon ändå lära sig saker. Om hon får godis så fungerar det mesta. En riktig ögontjänare som gärna gör rätt för godis…när hon vill. Har hon bestämt sig för att hon inte vill så kan det bli långa förhandlingar. Tillslut brukar vi komma överens och vi skrattar åt hennes envishet. Hon gillar att mysa i sängen och tar helst sovmornar. Regnar det ute så vill hon stanna inomhus och slappa i soffan. På landet älskar hon att strosa i långlina i skogen medans när vi är i stan analyserar hon grundligt vilka jyckar i kvarteret som kissat före henne och missar inte en enda fläck. Hon improviserar gärna med lite dog parkour för att försöka charma till sig lite godis. Något som hon lärt sig på Hundstallet men som vi även fortsatt med för att göra promenaderna lite roligare och  för att boosta självförtroendet genom balans samt att stärka kontakten med oss.

Hennes glädje när någon av oss varit borta och kommer hem är oslagbar. Precis så glad som alla helger vi hämtade henne på Hundstallet för permis hos oss. Bara att den glädjen får vi numer ta del av varje dag vilket är underbart. Vi har det så mysigt med den här tokroliga, envisa, söta, busiga, gosiga tjejen och är så glada att hon berikar livet för oss tvåbenta. Hoppas på att få en fortsatt härlig tid tillsammans. Tack alla inblandade personer på Hundstallet för allt.

 

Kram från Carola, Claes och Glorea

 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.