Monicas gåva gör stor skillnad för hundarna

Under många år har Monica från Västerås följt Hundstallets arbete med att hjälpa utsatta hundar till nya och kärleksfulla hem. Förra veckan reste hon till Hundstallets anläggning i Åkeshov i Stockholm för att lämna över en större gåva.

-Hundstallet gör ett fantastiskt viktigt arbete med att hjälpa hundar som har det svårt, säger Monica.

Monica hade tillsammans med en väninna bestämt sig för att skänka ett större belopp till Hundstallet. Men förra sommaren avled hennes väninna. I ett starkt tal inför personalen på Hundstallet i Åkeshov beskrev Monica hur viktigt hon tycker det är att hjälpa utsatta hundar, och att hon hoppades att hennes väninna på något sätt fanns med nu när gåvan skulle överräckas.

– Jag tycker det är så viktigt att hjälpa hundarna. Ingen hund ska behöva lida! Jag blir ledsen när jag hör om att allt fler far illa, så därför är det så bra att Hundstallet finns som kan hjälpa till, förklarar Monica.

– Sen är det också många människor som gärna skulle vilja ha kvar sina hundar men som inte har möjlighet till det av olika skäl. Men då vet de att Hundstallet finns och att här gör man det bästa för hunden, och det är en trygghet för dem.

Innan Monica blev pensionär jobbade hon inom polisen, och det var genom sin yrkesroll som hon första gången blev hundägare.

– Det var 1990 och då fick jag och min man en schäfer som var under utbildning och skulle bli polishund. Vi skulle ha honom på prov, men han blev kvar hos oss resten av sitt liv. Och sedan dess har det alltid varit hund där hemma. Det är fantastiskt att ha hund och det är också skälet till att jag känner så starkt för hundar som har det svårt, avslutar Monica.