Tusentals besökare kom till invigningen i Alingsås

Det blev en synnerligen välbesökt tillställning när Hundstallets nybyggda anläggning i Alingsås invigdes på lördagen. Uppskattningsvis mellan 2500 och 3000 personer och mängder av hundar kom för att vara med på festligheterna.

Exakt kl 11 på lördagsförmiddagen klipptes bandet vid grindarna av Hundstallets ordförande Susanne Lindh.

– Härmed förklarar jag Hundstallets anläggning i Alingsås för invigd, förklarade hon och klippte det röda bandet inför de väntande besökarna, som därefter snabbt strömmade in på området för att titta närmare på byggnaden.

Det anordnades ”hundparader” där ett tiotal av Hundstallets hundar visades upp för besökarna. Det hölls intervjuer från scenen och flera rundvandringar anordnades i lokalerna där flera av hundarna håller till. Dessutom fick besökarna träffa många av Hundstallets medarbetare och styrelsen, som berättade om Hundstallets verksamhet, hur man gör för att skänka pengar till den ideella föreningen och hur man kan göra om man vill hjälpa till som jourhem eller volontär.

Dessutom fanns flera av Hundstallets samarbetspartners på plats, det anordnades ansiktsmålning för de allra yngsta besökarna, och de fick också möjlighet att prova på ponnyridning vid den närliggande ridskolan.

– Det blev en helt fantastisk dag med otroligt nöjda besökare, berättade Hundstallets stallchef i Alingsås Frida Larsson efteråt.

I och med att invigningen är genomförd så är också anläggningen i full drift och Hundstallet har kraftigt ökat sin kapacitet att hjälpa utsatta hundar.