Mozz

Ålder: 2009-10-21
Ras: Border collie (med stamtavla)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 50 cm
Vikt: 18 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Nej
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Smart och kelig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Till Mozz söker vi ett aktivt hem med tidigare vana av vallhundar. Mozz är godkänd vallhund men söker inte efter ett hem där han ska valla då han visat sig vara för vass. Han behöver istället få jobba på annat sätt, både fysiskt och mentalt, för att må bra. Gärna att hemmet är intresserad av spårarbete som personspår, nosework eller liknande.

Han är van att bo utanför stan och söker efter ett hem där han kan få fortsätta göra det, helst med inhägnad tomt och skogen som granne.
Mozz tycker inte om andra hundar och kan inte bo eller umgås med dem.

Om
Mozz har tidigare flyttat från oss men har kommit tillbaka på grund av ägaren gått bort. Man märker hur älskad han varit och har utvecklats mycket sedan han senast var här. Tidigare kunde han vara något reserverad vid nya människokontakter, nu hälsar han glatt på nya personer och blir snabbt ens bästa vän.

Trots att han är en äldre hund är han full av liv och beter sig mer som en unghund än senior. Då han inte är påverkad av sin muskelatrofi känner vi att han verkligen förtjänar att få leva ett aktivt pensionärsliv där han kan få njuta av sina sista guldår.

Mozz har muskelatrofi som han får en låg dos kortison för, vilket han fungerar bra på. Hans framtida hem måste vara medveten om att det kan behövas regelbundna veterinärbesök.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.