Tessie

Ålder: 2017-04-25
Ras: Schäfer (ej registrerad i SKK)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 65 cm
Vikt: 35 kg
Kan bo med barn: Ja, större barn
Kan bo med hund: Stabil äldre hund i liknande storlek
Kan bo med katt: Nej, jagar katter
Personlighet: Aktiv och snabblärd
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: jenny@hundstallet.se

Vi söker

Tessie söker ett aktivt hem med tidigare hundvana. Hon är en storvuxen och stark tik, så det krävs att man själv är stark och lugn och orkar hålla i henne. Hennes nya hem jobbar aktivt med sin hund och tränar med mjuka metoder – hon behöver både fysisk och psykisk stimulans (som vilken bruksras som helst) för att må bra. Tessies nya familj bor i hus och låter henne följa på det mesta. Hon är en oslipad diamant med ett stabilt psyke och härlig personlighet. Med henne i din närhet kommer du aldrig få en tråkig stund, hon är verkligen en pärla!

Om
Tessie kom in till Hundstallet som en privat omplacering pga allergi hos en i familjen. Tessie är en underbar hund med ett stort hjärta. Hon är ung och yvig – precis som en hund bör vara i den åldern. Hon har en positiv och nyfiken inställning till livet och har snabbt blivit en favorit hos personalen. Hon är arbetsvillig och lekfull och jobbar mer än gärna med nosen. Tessie kan skälla en del på andra hundar som man passerar på promenaden, men hon är mycket lättlärd och smart. Med belöningsbaserad träning kommer hon fort förstå vad som förväntas av henne och att det lönar sig att hålla kontakt med sin förare.

Tessie vill följa med på allt som erbjuds och en stor favorit är att åka bil. Något annat hon älskar är att bada och hennes devis är – ”en blöt hund är en lycklig hund”. Inomhus är hon lugn, men vill helst vara där hennes familj är. Finns det barn i familjen bör dessa var större. Detta då hon är lite klumpig och yvig och inte medveten om hur stor hon faktiskt är.

 

 


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.