Oliver

Ålder: 10 år
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: 20 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Mjuk och rar
Finns i: Skåne
Kontaktperson: carolin@hundstallet.se

Vi söker

Till den här härliga farbrorn söker vi ett lugnt och harmoniskt hem, utan barn och andra hundar. Ett hem där Oliver får stå i fokus och kan få all den tid och kärlek som han så väl förtjänar. Vi ser gärna att du bor lantligt till då vi känner att stadsmiljö kan bli lite för mycket för Oliver, han vill ha lugn och ro nu på äldre dagar.

Kanske är du en pigg pensionär som bara längtar efter en ny bästa kompis? Tveka inte – hör av dig!

Om
Oliver kom in till Hundstallet tillsammans med 28 andra hundar. Hundarna hade bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det var först på Hundstallet som alla dessa hundar började träffa okända människor förutom förra ägaren. De var helt ovana vid nya miljöer, människor, koppel och halsband. I och med att han tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning behöver hans nya hem, försiktigt, mjukt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar, jobba med att stärka hans självkänsla och få honom att känna sig trygg i olika situationer.

Oliver har nu varit hos oss en tid och vi har lärt känna honom mer och mer för varje dag som gått. Han är en herre med integritet, charm och ett hjärta av guld! Oliver är ganska lugn och försiktig av sig. Han kan vara lite rädd för höga ljud ute på promenad och det är viktigt att man är med och stöttar honom när dessa situationer uppstår.

Då hundarna i ärendet inte promenerats på regelbundna tider är de inte helt rumsrena. Det kan fortfarande hända en olycka ibland vilket deras nya familjer bör ta med ro.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.