Diesel

Ålder: 2019-05-19
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 55 cm
Vikt: 27 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Eventuellt stabil tik
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Aktiv och tillgiven
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av aktiva och busiga hundar. Du med stort hjärta som vill gå på roliga kurser och utveckla ett starkt och förtroendefullt band med din hund. Du ser det som en självklarhet att jobba med moderna och mjuka metoder och förstår att Diesel behöver vägledning och en stor portion humor.

Diesel vill inte bo i stan – han trivs bäst på landet där han inte behöver utsättas för så många störningar på promenader. Han skulle älska att bo på landet med inhägnad tomt, där han kan få leka och strosa mellan promenaderna.

Finns det annan hund i familjen ska det vara en stabil tik i liknande storlek, som är trygg i sitt språk och som saknar en promenad- och buskompis. Då Diesel har en del jakt i sig tror vi inte att han kommer kunna bo med katt.

Om
Diesel kom in som en privat omplacering på grund av ändrade familjeförhållanden. Han är en underbar hund med fart under tassarna! Han måste få leva ett aktivt liv, både fysiskt och mentalt, för att må bra. Ute är han pigg och busig, precis som en unghund ska vara. Han älskar att arbeta och vill alltid göra rätt och skulle glänsa i någon rolig hundsport, såsom nosework eller rallylydnad. Diesel är snabb och smidig och skulle nog uppskatta att få prova på drag när han är gammal nog.

Diesel kan vara något avvaktande vid första mötet, men lättar snabbt upp och mycket känns som att det hör till den vanliga spökåldern. Inomhus är han väldigt mysig och vill gärna ligga nära för klappar och pussar. Man kan inte annat än bli glad av att umgås med denna oslipade diamant!

Enligt uppgift är han blandning mellan amstaff, schäfer och husky.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.