Anders

Hejsan.

Nu har det gått ett år sedan vi hämtade hem Anders från Hundstallet Stockholm i september 2019. Här kommer hans berättelse.

Året 2019 så kom vi i familjen på att en hund till skulle vara välkommen hemma hos oss. Vi satt och kollade på valpar hos olika uppfödare men av en händelse så gick jag in på Hundstallets hemsida och klickade runt. Tyckte då att det var en fantastisk idé att eventuellt ta en hund därifrån. 

Kikade runt på olika hundar, men hur mycket vi än kollade på hundarna så var det bara Anders som vi återkom till hela tiden.

Jag förstod ganska snart att det var något speciellt med honom, bl.a. på grund av hans vackra ögon.

Vi skickade omgående en intresseanmälan på honom och några andra vovvar. Snart fick vi svar från Hundstallet att dom gärna ville träffa oss, så inom en vecka var det bara att boka flygbiljetter till Stockholm för mig och maken.

Väl nere i Stockholm fick vi äntligen träffa en pratglad kille, och jag kan bara säga att det var kärlek vid första ögonkastet från båda håll. Han pratade, var så lycklig och det var vi med.

Då var det bara att göra klart papperna och vi fick godkänt av personalen att ta hem Anders. Då börjar hans och vår resa upp till Luleå med bil och det gick kanonbra.

När vi kom hem på natten så skulle han få träffa vår andra hund Mimi, 12 år. Det var kärlek direkt för dessa två. Han fick därefter träffa de andra djuren, de fyra katterna vilket han tyckte var konstigt men spännande. Han tyckte om att jaga dem i början men nu är de vänner.

Han älskar att vara ute i skog och mark samt båtlivet som vi har på sommaren. Där har han blivit en stor favorit bland det övriga båtfolket med sitt prat och sina ögon.

Även hemma är han en spjuver då han älskar att vara i centrum. Vi var lite oroliga i början för vintern med en nakenhund, men med både dunjacka och skor funkade det utmärkt.

Han ÄLSKAR värme och sover med oss under duntäcket varje natt, men han är en riktig sjusovare och sover gärna kvar till omkring nio på morgonen då Mimi väcker honom för att hon vill gå ut.

Han har gått upp 2,5 kg sedan han kom till oss. Jag måste även berätta att han äter morötter och andra frukter, gärna hallon och röda vinbär!

Hans underbara temperament – att han alltid är en sådan glad och lycklig hund – gör våran dag. Vi är verkligen själsfränder i vått och torrt och vi är så tacksamma att vi fick bli hans matte och husse. Han ger oss så mkt kärlek och är så tacksam.

Tack Hundstallet för Anders. Vi fortsätter att hjälpa hundarna på stallet med donationer och hoppas att de ska få bli lika lyckliga som våran fina Anders.

Många Varma Kramar från Camilla och Andreas i Luleå.