Zito

I oktober 2016 kom Zito in till Hundstallet som ett polisärende. Han var en stor, stark och busig unghund som fått en tuff start i livet. Allt han ville var att få ett hem att kalla sitt eget. När han blev överlåten till Hundstallet för omplacering började han få gå iväg på helgpermis till ett av våra underbara helghem. Kärlek uppstod från båda håll och lyckan var stor när helghemmet ville låta Zito stanna, för alltid. Nedan är deras historia.

”Hej alla läsare!

Zito här som tänkte ge liten uppdatering och hälsning från oss.

Jag kom som helghem till min nuvarande husse och matte, i december 2016 och då var jag bara 1 år, men de tyckte jag var så söt och fin trots mina 30 kg, så de började planera för att ta över mig på riktigt även om det tog lite tid. De hade ju inte tänkt skaffa hund igen på ett tag.

Under jul och nyår var jag hemma hos dom och jag sov vid 12 slaget så de tyckte tydligen jag var asball som inte brydde mig om smällare och raketer, men jag var ju så trött eftersom det var lite stressigt på hundstallet så passade på att vila ut ordentligt.

I mars 2017 kunde de äntligen hämta hem mig och vi åkte hem som familj och sen dess har allting varit underbart för oss alla. I början var jag vild och galen i soffan och ville nafsa på dom och sen älskade jag och rusa in efter promenader och göra 360 i lägenheten men det har vi tydligen ändrat på, så nu måste jag lägga mig i hallen en stund efter promenad och gissa vad! Då somnar jag!

Vi gick en lydnad 1 kurs också i mars/april och där var jag tydligen jätteduktig och matte och husses hjärta smälte ytterligare. Vi har fått massa bra tips på att bara inöva stressfri träning, såsom joggning, spårning och bara få vara ett tag. Jag har lärt mig simma också på simskola och det älskar jag och dit åker vi rätt ofta då de säger jag är stor hund och det är bra för mina leder och muskler att simma.


Vi är en del ute på Södermalm och strosar och jag har vant mig vid att följa med till caféer och restauranger där jag är uppskattad och får lite vatten och klappar.

Idag är jag mycket lugn och går fint på promenader och vid hundmöten men ska tydligen ändå gå en koppelkurs till höst så vi inte tappar träningen.

På nätterna sover jag i sängen med husse och matte och matte tycker jag är lite småjobbig för ska alltid ligga mellan hennes fötter och ben så hon får svårt att röra sig om natten men jag förstår inte, för jag sover ju som en kung då!

Jag har några fina kompisar både hanar och tikar som jag träffar samt så har jag ordnat med liten hundpromenad med andra hundstallet-hundar som gjorde succé så det ska vi nog fortsätta med.

Så allt är bara bra med mig och vi alla stormtrivs och njuter av varandra. Nu ska jag ut på balkongen igen och sola (matte lägger alltid för något i solen samt lägger på solskydd på huvudet då hon säger jag inte får sola så mycket) för det tycker jag om.

Tack hundstallet för min tid hos er och för jag fick mitt föralltidhem!

Stora kramar och pussar från Zito med husse och matte.”