Benji

”Pur glädje på fyra små ben”. Så löd rubriken i beskrivningen av Benji när hans annons kom upp på Hundstallets hemsida i början av juni 2018.

Vi hade bara några veckor tidigare tvingats ta bort vår älskade Airdaleterrier Tosca och hela huset skrek av tomhet. Trots att vi hade bestämt oss för att vänta ett tag innan vi släppte in en ny hund i våra liv, så gick jag redan efter en vecka in på Hundstallets hemsida och läste om alla hundar som sökte nya hem. Detta upprepades sedan dagligen och plötsligt en kväll var han bara där, fina lilla Benji. Bilden på denna ljuvliga kille gick rakt in i hjärtat! Jag tyckte att det såg ut som att han log, men samtidigt hade han så sorgsna ögon. Det var en blick som var svår att värja sig mot!

Morgonen efter ringde jag till vår dotter Amanda som jobbar på Hundstallet och frågade lite försiktigt om Benji. Försökte låtsas som att det bara var frågor om hundarna i största allmänhet. Vi hade ju så tydligt bestämt oss för en hundpaus för att kunna sörja klart och dessutom hade vi bett vår dotter att inte försöka fresta oss med en ny hund förrän tidigast kommande år. Tredje gången jag ringde samma vecka frågade hon varför jag var så intresserad av att prata om just Benji. Jag hade tydligen inte lyckats så bra med att dölja min nyfikenhet som jag trodde! Då sa jag som det var, att jag hade fallit pladask och frågade om jag och min man möjligtvis fick komma och träffa Benji. Vår dotter styrde upp kontakten med Emma, som var ansvarig för Benjis omplacering och några dagar senare fick vi komma och träffa både henne och Benji. Kärlek uppstod från alla håll och kanter och han fick följa med hem direkt. En sån oerhörd lycka!

Benji hade kommit till Hundstallet som ett vanvårdsärende och hade kraftigt inflammerad hud på större delen av kroppen, framför allt på magen och i ljumskarna men även i och utanpå öronen. Behandlingen mot detta var påbörjad på Hundstallet och hade kommit en bra bit på vägen när han kom till oss. Men mycket kvarstod. Dagliga bad, otaliga salvor och mediciner. Många veterinärbesök blev det också, men han klagade aldrig och var oerhört tålig när man behandlade honom.

Benji var en otroligt vänlig och kärleksfull liten kille. Fantastiskt klok, följsam och älskad av alla som träffade honom! Han var drygt tio år när han kom till oss. Den första augusti 2022, drygt 14,5 år gammal, slutade hans hjärta att slå. Vi hade turen att få ha honom hos oss i fyra år och två månader och vi är så innerligt tacksamma för detta. Och kan i efterhand konstatera att rubriken på hans annons stämde- han var verkligen ”Pur glädje på fyra små ben”.

Tack älskade Benji för att vi fick förmånen att ha dig hos oss!

Matte Yvonne och husse Håkan