December 2014: Sigge

För två och ett halvt år sedan började vi vara jour- och helghem åt hundar på Hundstallet. Det har varit både givande och lärorikt och vi har fått lära känna många fina hundar med olika personligheter.

I somras var det dags igen. Fem veckors semester och en hund som skulle få bo hos oss. Annika på Hundstallet sa att vi skulle få ta hand om en hund som hon trodde skulle passa oss perfekt och som hade varit där väldigt länge. Det var Sigge. En stor, svart, supersnäll hund med mycket energi.

sigge201412_1

Det blev en jättemysig sommar med mycket bad och annat skoj. Sigge blev snabbt en i familjen. Veckorna gick alldeles för fort och när det blev dags att åka tillbaka till Hundstallet kändes det väldigt tungt.

sigge201412_5

Under sommaren hade tankarna på att behålla Sigge blivit starkare och starkare – vi trivdes så bra tillsammans. Vi visste att det fanns en del praktiska saker som behövde lösas innan vi kunde få chansen att adoptera honom.

Första tanken var att Sigge skulle gå på hunddagis men efter att Jenny på Hundstallet gjort vissa efterforskningar visade det sig att hunddagis inte var ett alternativ. Sigge hade tidigare gått på hunddagis och blev stressad av det. Vi fick hitta en annan lösning. En lösning där Sigge får känna sig riktigt trygg med. Vi kastades mellan hopp och förtvivlan men tack vare en snäll mamma som kan hålla honom sällskap på dagen, en jättebra hundvakt som tar ut honom på en lunchpromenad och tekniken som gör det möjligt att ibland jobba hemifrån kunde Sigge äntligen få flytta hem till oss.

Nu har det gått tre månader sedan Sigge äntligen blev vår och vilka tre härliga månader det varit. Vi har lärt känna Sigge ännu bättre. Han är en otroligt glad och mysig hund som alltid är redo för äventyr. Eftersom Sigge kräver mycket motion tillbringar vi mycket tid ute i skogen där Sigge trivs och kan springa fritt. Han lyssnar jättebra och har lika mycket koll på oss som vi på honom. När han tycker att vi är för långsamma stannar han och väntar in oss eller kommer springande i full fart. Han är också den perfekta joggingkompisen och han har blivit mycket bättre på att hålla vårt tempo även om han ibland tycker att det går en aningens för långsamt för hans smak. Sigge har också fått många hundkompisar som han leker och busar med. Den roligaste leken är att springa ikapp och bli jagad. Det har dock visat sig att Sigge är lite av en dålig förlorare. Han gillar att vara snabbast, vilket han oftast är, men ibland har han träffat på någon som springer ikapp eller är snabbare och då är det inte lika kul.

sigge201412_3

Hemma är Sigge en lugn och avslappnad kille som gillar att ligga i soffan med magen i vädret och få mycket gos och mys. Han är också en trogen vän i köket när det lagas mat och eftersom han är så hög får man vara vaksam med att han inte sträcker ut sin långa tunga för att provsmaka godsakerna som står på bordet.

sigge201412_2

Det vi behöver jobba vidare med är att Sigge lätt kan stressa upp sig i nya situationer där han ännu inte känner sig riktigt trygg. Han har också svårt att gå lugnt i kopplet när man promenerar tillsammans med en annan hund. Planerna framåt är att också gå en spårkurs med honom vilket vi fått höra att han har provat på tidigare och verkade tycka var kul.

Vi vill verkligen tacka Hundstallets gulliga personal för att vi har fått chansen att vara jour- och helghem och för allt engagemang kring Sigges flytt. Vi är verkligen stolta och lyckliga ägare till Sigge och han är vår ”lilla” guldklimp. 

God Jul och Gott Nytt år önskar Sigge och Co.