Fael

Sedan Fael flyttade ifrån Hundstallet januari 2022 har det hänt mycket. Han började med att flytta upp 1,5 år till Norrland där matte studerade. Där blev han en riktig sensation bland studenterna och fick följa med på alla aktiviteter matte var med på. Att bo i ett studentområde var toppen tycker Fael då vi varje promenad sprang på någon han kände. Då sprang han snabbt fram och överöste kompisen med pussar för att sedan parkera sig med rumpan mot dom och tigga lite rumpekli. På vintern uppe i Luleå fryser havet och dom plogar kilometerlånga isägar man kan åka skridskor, spark eller promenera på. Eller som Fael helst gör, springer! 

Att springa är det bästa han vet och det får han göra flera dagar i veckan. Faels favoritsyssla i Norrland var att dra spark på isen. Då var han i sitt esse och har nu lyckats bygga den bästa fysiken möjlig för en kille på 8 år. Tack vare Fael har husse och matte även fått världens bästa PT som drar med dom ut på äventyr. 

Nu i juni tog matte examen och vi tog därmed vårt pick och pack och flyttade hem till husse och Göteborg igen. Det är en helt annan Fael som kommer tillbaka hem än den som åkte upp till Norrland 2022. Han har utvecklats så otroligt mycket på kort tid. Den Fael vi hämtade hem ifrån Hundstallet hade mycket rädslor och en stor separationsångest. Han var rädd för det mesta och en väldigt ängslig själ. Men så fort Fael fick lite tid att landa och fann en trygghet i oss har rädslorna börjat försvinna en efter en. Ifrån en hund som var rädd för att gå i trappor inomhus, livrädd för vatten, tyckte det var jobbigt att åka bil, tyckte det var jobbigt med kloklippning och hade det svårt med andra hundar har han gått till att bli en självsäker kille som kan njuta av livet. 

Tack vare lite guidning ifrån en helt fantastisk hundcoach i Luleå och ett tryggt och kärleksfullt hem har Fael fått blomstra. Han går nu i vilka trappor som helst, har åkt bil fram och tillbaka mellan Luleå och Göteborg flera gånger utan problem och matte får klippa klorna utan problem. Han har nu även denna sommar börjat bada och dessutom fått massa hundkompisar vilket har gjort att hundmöten inte längre är något problem. Denna kille fortsätter att tackla alla frågetecken med bravur och umgås fridfullt tillsammans med mormor och morfars katt och småkusinerna på 2 och 4 år. Fael slutar aldrig att överraska oss och han är verkligen världens mest fantastiska hund. Han förtrollar varje ny person han möter och vi hoppas att vi kommer att få många, friska år tillsammans!

Något mer roligt som har hänt är att vi även av en slump lyckats hitta Faels uppfödare och vet nu vad det är för spännande raser i honom. Hans mamma var Doberman och hans pappa en korsning mellan Siberian Husky, Pointer och Vorsteh. Det är väldigt roligt att se hur dessa raser yttrar sig i hans personlighet nu när vi vet vad han är och även se hur lik han är sina syskon. För tro det eller ej så har han 12 syskon som ser mer eller mindre ut som han själv och verkar vara outtröttliga energiknippen dom med. 

Vi skulle till sist vilja passa på att tacka alla på Hundstallet i både Stockholm och Skåne som varit en del av Faels resa och möjliggjort att han till slut hittade till oss. Tack till alla som lämnat bidrag och gåvor för att han skulle få sina nödvändiga operationer under sin vistelse för att kunna få ett fint liv. Utan er hade vi inte varit här idag och få se hur han fullkomligt blomstrar. 

Hälsningar ifrån Fael och hans tidigare jourhem som nu är hans föralltid hem