Februari 2016: Shadow

Shadow kom in som en privat omplacering då hennes dåvarande husse blivit sjuk. Efter en liten tid på stallet hittade hon sitt nya hem och här är deras historia.

Saknade hundkontakten

Vi är två personer som båda levt med olika typer av hundar, bland annat en blandrashund som kom från Hundstallet 2004. Under de senaste åren har dock livsomständigheterna gjort att vi inte haft hund på heltid. Att vara utan den dagliga hundkontakten började kännas allt jobbigare vilket fick oss att skicka in en intresseanmälan till Hundstallet och även närmare följa vilka hundar som kom in. Att ta en valp eller unghund såg vi som svårt att få ihop med ett liv där även jobb, skola, dagis och fritidsaktiviteter behöver hanteras.

Det var givet att det skulle bli vi

När vi hittade Shadow på hemsidan blev vi nyfikna eftersom hon beskrevs som någon som ville vara en stor del av familjen såväl hemma som i skogen och som kunde tänka sig att bo med barn. Vi skickade iväg en intresseanmälan men fick sedan kalla fötter eftersom Shadow redan var 8 år, vilket vi – vid mailandet – inte hade förstått var en ganska hög ålder för en flatcoated retreiver… Efter att ha pratat med Jenny på Hundstallet beslutade vi oss dock för att åka ut till Hundstallet, med medvetet låga förväntningar.  Shadow svepte in i besöksrummet och efter en timmes promenad (som vi aldrig ville skulle ta slut) i skogen var vi helt sålda. Vi åkte hem och ”diskuterade” för och emot och tog tre dagar senare med henne hem ”på prov”. Alltså, det var ju diskussioner och det är ju en provperiod, men efter första mötet med Shadow var det givet att det skulle bli vi.

IMG_0018

Sedan Shadow flyttade hem till oss känns det som hon bott hos oss jämt. Hon passar in i alla situationer och med alla – med barn, andra hundar och till och med tillsammans med katter. Shadow, en gosegris av rang när hon känner för det. Hon går i princip inte att få upp ur sjön när hon vill bada (i november!), och hon snarkar så att man ibland har svårt att somna, för hon somnar såklart först. Och hon bangar aldrig en promenad oavsett väder och är aldrig den som tröttnar först.

IMG_0007

IMG_0059

En älskad familjemedlem

Shadow är en fantastisk medlem av vår familj. Hon är i princip alltid på bra humör förutom när väckarklockan ringer på vardagarna och hon tror att det är ett skämt och sover vidare. Samt när det var för mycket snö mellan trampdynorna på fjällsemestern. Vi vet inte så mycket om Shadows tidigare liv men vi förstår på hennes sätt att finna sig i det mesta, att hon varit älskad och känt sig trygg. Vi vet inte om hennes gamla husse är i livet eller inte, men vi hoppas att han, var han än är, vet att Shadow har hamnat hos några som älskar henne obeskrivligt mycket; som låter henne snooza på vardagsmorgnar, bada i sjön tills hon tröttnar (i november) och snarka som ett sågverk.

IMG_0054

Tack Shadow för att du valde oss och tack till Hundstallet för att ni finns och gav oss möjligheten att få denna nya familjemedlem.

Julia & Anders

Text och bild: Julia och Anders