Joppe

MIN BÄSTA KOMPIS!

Var en stor dag för mig den där torsdagen den 10: februari när jag skulle få hämta hem Joppe (tidigare TipTop).

Joppe fick en ny kompis, Nallen, direkt i sin nya väska så att han kunde ha en egen kompis nära sig på flyget hem till Halmstad. Innan flyget gick så charmade han de flesta på Bromma flygplats, både anställda och andra flygresenärer. Hela resan gick jättebra och vi var hemma i Halmstad på 1,5 timme, hur smidigt som helst.

Väl hemma i Halmstad så väntade givetvis fler kompisar som t ex Björnen, Hoaren, Grodan, Murveln och Moosen. Det roliga är att han idag kan hämta den leksaken som man ber honom att hämta. Joppe är en väldigt smart hund och fattar snabbt olika kommandon och nya tricks.

En härlig dag var när vi promenerade hela vägen ned till stranden, se bild, vid återbesök har vi kommit på att Joppe inte är så glad i att bada så där har vi inte varit så där jätteofta. Däremot så har det blivit en del golfande och det är roooligt tycker han och är faktiskt riktigt duktig där ute på banan. Har egen viloplats under bagen.

Under sommaren har vi cyklat till stranden på kvällskvisten med picknick för att t ex lyssna på Tomas Ledin och andra artister på Brottet och Strandgården. Har funkat galant med att åka i cykelkorgen där fram.

Joppes Best Friend Forever är Rune, Golden Retriver och de kan leka hur länge som helst när dem väl ses. Tyvärr bor Kung Rune uppe i Stockholm så det blir ju inte så där jätteofta. En annan kompis är Elsa som vi träffar lite oftare, bl a på golfbanan allt som oftast och även i olika hundrastgårdar eller i hemmamiljö.

Joppe är även med på kontoret och det funkar bättre och bättre. Han är väldigt vaktig och skäller på de flesta som passerar våra glasdörrar ut i trapphuset. Har en hel del bekymmer med att han skäller på alla hundar som han aldrig har fått hälsa på. I rastgårdar går det toppenbra och han leker med alla, stora som små. Plötsliga rörelser och nya ljud är också en anledning till skall som vi ständigt jobbar med.

Hans favoritställe hemma och på kontoret är att ligga ovanpå soffryggen och kika ut genom fönstret. Han är en duktig klättare och kan promenera fram och tillbaka på ryggstödet och just därför så tror jag att den där okända pappan, och de andra valparnas, till honom är en KATT. 

Klarade valpkursen galant i våras och vi gick allmänlydnad nu i oktober som också gick helt okej. (Kan också bero på att det levererades wienerkorv som belöning) Funderar på agility till våren men vi behöver träna mer på inkallningen.